NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Ruhumuzun dengesiz halleri!

Ruhumuzun dengesiz halleri!

Dün, tıraş olmak için aynanın karşısına geçtiğimde kendimi gayet normal değerlendirdim. Ruh halimin de iyi olduğu kanaatiyle günlük faaliyetimi başlatacağım. Üstelik günlerden de Pazartesi.
Güne, haftaya güzel başlamanın ilk basamağına tam adım atmak üzereyken, tıraş fırçasına diş macunu sıktığımı fark ediyorum. Bunu zaman, zaman yapıyorum. Malzemelerin hepsi aynı çantada olunca böyle oluyor. Böyle olunca da ruh halimin iyi olmadığına karar veriyorum.
Delimi ne diye kimse gülmesin, sanırım bunu bir tek ben yapmıyorum.
Sabah mahmurluğu, ülkenin içine sokulduğu girdap, yaşadığımız kentin insan profili içindeki ruh halinin günlük yaşamla buluşmaları, belediyelerin hizmet kisvesi altında soygun ve talanının tartışıldığı bir zeminde ruh halinize günlere göre ayar vermeniz mümkün olabilir mi?
Mümkün olmaz, hele bir de üniversite giriş sınavlarındaki cevabı olmayan soruların sorulmasıyla ilgili öğrenci velilerinin sitemlerini dinledikten sonra ruh halimi kalır insanda?
Bu ülkenin gençliği 20 yıldır YÖK mağduru. Bir kesimi kazandırmak için soru çalanların yönettiği bir Yüksek Öğretim Kurumu tezgâhı kurdular, tezgâh tıkır, tıkır işliyor! Öğrenci velileri ateş püskürüyor.
*
Gençlik nereye hazırlanıyor?
Gençliğin geleceği nasıl dizayn ediliyor?
Ailelerin, velilerin artık çocuklarının geleceği için ciddi bir düşünme periyoduna girmeleri gerekiyor. Çoluk, çocuğumuzun geleceği, ülkenin geleceği için bu iktidarın icraatlarından dolayı sorgulanması, nihai olarak gitmesi gerekiyor.
Gençler istediği okula gidemiyor, istediği sınavı kazanamıyor, istediği işe giremiyor. Bu sistemde bilgi ve liyakat geçersiz olduğundan, bilgisiz ve liyakatsizler tercih edildiğinden dolayı, ciddi bir genç nüfus kendine alan bulamıyor.
Sonuçta; işsizlikle imtihan oluyor gençlik!
Okul yok, iş yok, para yok, gelecekle ilgili planlama yapma şansı hiç yok, o zaman ne olacak? Gençlik elbette ki bunalıma girecek, sağlıksız bir ruh haliyle ortalıkta dolaşacak.  
Sadece gençlikle ilgili de değil, bütün yaş gruplarının ruh halinde dengesizlik var. Ruh hallerimiz dengeli olsa, tıraş fırçasına neden diş macunu sıkalım ki?
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR