Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Saadet Partisi Ve İttifak

Saadet Partisi Ve İttifak

Saadet Partisinin 23-24 Ekim tarihleri arasında genel merkezde yani Ankara'da düzenlediği, Diyarbakır ve Mersin ilinin katıldığı hizmet içi eğitimine bende katıldım.

Merak edilen ittifak konusunu yerinde ve yetkili kişilerle görüştüm.

Edindiğim izlenimleri sizlerle paylaşmak istedim.

İktidara talip olan veya parlamentoya girmek isteyen partiler; ittifak yapmadan arzularına kavuşmayacakları gerçeğidir.

Yasalarımızın verdiği imkân, %50+1ile iktidar olma zorluğu ve seçim barajının yüksek olması ittifakları zorunlu hale getirmiştir.

Saadet Partisi parti sözcüsü Sn. Birol AYDIN: "söylemlerinin eyleme dönüşmesi için iktidarda olunması gerektiğini, bunun için seçim zamanı geldiğinde söylemlerini eyleme dönüştürmek için ittifak yapacaklarını" belirtti.

Saadet Partisinin ittifak yapacağı bilinen bir gerçektir.

MİLLET ittifakında yer alan Saadet Partisinin önümüzdeki seçimde nasıl davranacak ve hangi ittifakta yer alacak ise merak edilen kısmıdır.

Mevcud ittifakla mı secime girecek veya başka bir ittifak içinde mi yer alacak?

Her ne kadar Saadet Partisi; "geçim ittifakı" ve "seçim zamanı" diyerek bu soruya net cevap vermeseler de mevcut politikaları, ilkeleri ve söylemlerine bakıldığında millet ittifakı ile olan birlikteliklerinin devam ettiğidir.

Saadet Partisi sözcüsü Birol AYDIN: "Şuan ittifak için erken. Zamanı geldiğinde değerlendirmeler yapılacak. Fayda ve zararı hesaba katılarak ittifak yapılacak."

Yine AYDIN Bey: "partilerin mukayesesini değil fikirlerin mukayesesine önem verdiklerini." "Gücün değil Hakkın üstünlüğüne önem verdiklerini" belirterek "Ak Partinin oluşturduğu Dost ve hain kataloguna bakarak karar vermeyiz ve dost seçmeyiz." Dedi.

"Partilerin birbirlerinin düşmanı olmadığını rakipleri olduklarını, bu rekabetin ülkenin menfaatleri için yapıldığını bunun için ülkenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ittifakı da ona göre yapacağını" belirtti.

Birol AYDIN: " Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut durum, sistemin ülkemize verdiği zararlar, kutuplaşmalar, ekonomideki başarısızlık... Ve benzeri olumsuzluklar ve bu olumsuzlukları giderme göz önünde bulundurulduğunda; ilkeler bazında anlaşıldığı takdirde partiler konusunda seçici olmayacaklarını" belirtti.

23-24 Ekim genel merkezdeki hizmet içi eğitiminde edindiğim izlenimler neticesinde; Saadet Partisi'nin yapılacak ilk seçimde iktidarda yer alabilme gayret ve çabası içinde olacağıdır.

Millet ittifakına daha yakın olsa da seçeneklerinde değerlendirileceği gerçeğidir.

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR