NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Yine aylık klasik saldırı!

Yine aylık klasik saldırı!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı işin kolayını bulmuş, gündemi belirleyenlere saldırıyor, gündem oluyor. Aylık periyodik basın toplantısı gerçekleştirmiş, CHP ve Millet ittifakının dışında yeni bir malzeme bulmuş; Ahmet Güneştekin ve hafıza odası, İBB Başkanı. Bir de lojistik merkezinden söz etmiş.

Bir sen eksiktin!

Dâhil olmanı bekliyorduk Sayın Başkan!

İyi böyle, bize de yazılacak malzeme çıkıyor her ay periyodik olarak.

Başkanın CHP ve HDP düşmanlığına bir anlam vermek mümkün değil. Siyasi partilerin demokrasinin temel taşları olduğunu unutmuş gibi, ya da yok sayıyor, AK Parti dışında ne varsa hakaret ediyor.

 

İl Başkanı olarak hiçbir şekilde Diyarbakır’ın sorunlarına değinmiyor.

Mesela;

Hafif raylı sistem ne oldu?

Bu ilçelerin taksi ihalesi meselesi nedir?

Arka arkaya yapılan ihaleler tam rezalet.

Güya açık, şeffaf yapılıyor.

İzliyoruz, ne olduğu belli değil.

Lojistik merkezin açık ihalesinde olduğu gibi, tek bir şirket katıldı, tiyatro oyunu gibi bir ihaleydi. Kimse kimseyi bilmiyor, tanımıyor gibi yapıyor. Karşılıklı jestler, espriler yapılıyor. Artırım için ısrar var, teklif çoktan gerçekleşmiş. Oysa bir gün öncesinden şirketin yetkililerinin kimlerle yemek yediği, sohbetler yaptığı konusu Diyarbakır’a konuşuluyor.

*

Başkan, bu yatırımı övüyor, 5 bin 500 kişi çalışacakmış.

İyi iş olduğu belli, biraz daha zaman geçsin, bakıp göreceğiz, rekabetin oluşmadığı ihalenin faydası zararı nedir?

Görüp, anlayacağız.

*

Tartışmaların, eleştirilerin hedefi olan Ahmet Güneştekin’in ‘Hafıza Odası’ sergisini gezenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının verilerine gör, hafta içinde ortalama günde 6-7 bin kişi, hafta sonunda ise, yani, Cumartesi, Pazar günleri ziyaretçi sayısı 10 ila 12 bin arasında değişiyor. Ahmet Güneştekin bu verileri kendisi twitter hesabından açıkladı. Bir hafta da 50 binin üzerinde ziyaretçinin sergiyi gezmesi son derece önemli. Sadece Diyarbakır’da yaşayanlar değil, bölgede, hatta yakın bölgelerde yaşayanlarda günübirlik ziyaretler gerçekleştiriyor.  Sergi alanında gelenlerle yaptığımız sohbetlerden dışarıdan da yoğun bir ziyaretçi akınının olduğunu tespit ettik.

*

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR