NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Sayıştay, sükût, ikrar!

Sayıştay, sükût, ikrar!

‘Sükût ikrardır’ derler. Gündeme getirilmiş bir konu, bir iddia ile ilgili itiraz söz konusu değilse, ya da eksik-aksak bir yanı var, ve de düzeltilmiyor, ‘sağır’a yatılıyor ise, iddia kabul görüyor, ayrıca eskilerin sözü ile ‘Sükût ikrardır’ içeriğine de oturuyor demektir.

Dün akşam evde tek başıma otururken, ‘Sayıştay, sükût, ikrar’...Bu 3 kelime aklıma takıldı, unutmayayım diye not ettim ki, sabah bu konuda yazı yazayım, halkımızla da duru- mu paylaşayım istedim.

Yaşlılık hali, son zamanlarda unutuyorum, o nedenle sık not tutuyorum ki, yazı konusunu kaçırmayayım, tarihe not düşelim diye. Bugün varız, ne zaman gideceğimizi bilemeyiz. O nedenle notlarımızı düşelim ki, bizden sonra- kiler neler olduğunu okusun, anlasın, arka- mızdan bize küfretmesin.

Tarihe not düşme fikrimi de daha fazla tetikleyip, ateşleyen kent dışında yaşayan kıy- metli bir dostum oldu. ‘Eski tüfektir’, ‘Şehir çocuğudur’, iyi okur, iyi yorumlar. Kayyumların yolsuzlukları ile ilgili yazdığım yazılardan dolayı kutlama mesajı göndermiş, şöyle demiş;

“Sen aslında yarına tarih sayfaları yazıyor- sun.

Yani kentin hafızasının silinmeyeceği tarih sayfaları, ellerine sağlık.”

Şahsi olduğu kadar, kent adına da gururum okşandı.

Kent adına ciddiye ve dikkate alınmış yazıların geleceğe bırakılması fikri-zikri biraz daha tetikleyince, hadi devam dedim.

*

Sur Belediyesinden ‘450 bin TL değerinde yemek ve hizmet bedeli faturası kestirdiniz mi’ diye sorduk, ses çıkmadı. Okuduklarını, rahatsız olduklarını biliyorum. Sayıştay rapor- larının havada uçuştuğu bir ortamda onlara da bir sıçramanın olacağını onlar da biliyor.

Bir savaştır başlattım, kent adına, sonuna kadar devam...

Faturaları doğru kabul ediyoruz, aksi ispatlanamayan iddialarımız geçerlidir.

Bu nedenle; Sükût, ikrar, Sayıştay üçlüsü arasında sıkışan kayyumcuklarla uğraşmaya devam.

*

Seçim yaklaşıyor, bunların tamamının hesabı soruluyor, sorulmalı da.

Sadece yapanlardan değil, yapanlara karşı çıkmayan, onlara karşı mücadele vermeyen STK’lar başta olmak üzere, Milletvekili adayı, aday adayı, Belediye Başkan adayı, aday adayları ve de bazı partilerin il, ilçe baş- kanlıkları ve teşkilatları, sorumluluklarını yerine getirmedikleri için bu halka hesap vereceklerdir, buna inanıyorum. Bu halk o hesabı sandıkta kesinlikle soracaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR