Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Siyaset şiddetin değil, çözümün makamıdır

Siyaset şiddetin değil, çözümün makamıdır

Geçtiğimiz hafta DEVA partisinin Lice ilçe binasına akşam saatlerinde saldırı gerçekleşti. Biri veya birileri parti bürosunu yakmak istediler. Olayı gören "Halk Meclisi"nde ki kişilerin müdahalesi sonucu yangın büyümeden kontrol altına alındı.

Şiddet, hiç bir zaman sorunlara çözüm olmamıştır. Çözümün yolu şiddetten geçmez. Aksine şiddet sorunların Arap saçına dönmesine neden olur. Aklı selim davranmak ve akıl çerçevesinde sorunları çözmek demokrasiye inanan herkesin faydasına olan bir şeydir.

Türkiye bu konularda tecrübeli köklü bir devlettir. Bu tür olayların aydınlatılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi hükümetimizin sorumluluğundadır.

Demokratik hukuk devletinde hükümetler kitlelerine karşı şeffaf olur. Kitlelerinin tedirginliğini gidermekle mükelleftirler. Onlara karşı sorumluluklarının bilinci ile hareket ederler.

Biz de Hukuk devlet olarak, Demokratik, Hukuk normlarına uygun yönetim sergileyen hükümetimizden şeffaflık bekliyor, bu konu hakkında kafalarda soru işareti kalmayacak şekilde aydınlatılmasını istiyoruz.

Demokrasi ile şiddet bir arada olmaz ve bir araya gelmez, gelmemeli de yani demokrasilerde şiddet olmaz, diyalog olur. Diyalog kanalları her zaman açık olur. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz, fakat saygı duymak zorundayız.

Siyasette farklılıklar Demokrasinin zenginliğidir. Siyasetin güzelliklerinden biri de sizden olmayanlarla ülke insanına hizmet etmek için tatlı bir rekabetin olmasıdır. Bir ülkede ne kadar çok temsiliyet varsa, demokrasileri o kadar çok gelişmiş demektir.

Siyaset sorunların şiddete başvurmadan çözüm yöntemidir. Farklı düşünce ve siyasi görüşlere tahammül edebilmektir.

Bütün siyasi parti kadrolarının siyaset tarzı; yapıcı, herkesi kucaklayıcı, şiddeti red eden bir tarz olmalıdır. Biz bu yapıcı ve kucaklayıcı siyaset kültür dışına çıkmadık, çıkmayacağız da demokrasinin unsurlarından, insani değerlerden, siyasetin diyalog kültüründen asla vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz de.

Her türlü şiddeti red ediyoruz ve red etmeye devam edeceğiz. Bize taş atanlara inatla biz gül atacağız. Onların fıtratında kötülük olabilir, bizler onların istediği gibi şiddetle karşılık vermeyeceğiz. Bu ülkeyi her türlü şiddet yumağından ve sarmalından kurtarmalıyız. Çabamız demokratik değerlerin ülkeye hakim olmasını sağlamaktır. Bunun mücadelesini hep birlikte vermeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

Bu saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz. Bu saldırı demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Bu olayın faillerinin ve destekçilerinin bir an önce yakalanmaları ve hak ettikleri cezayı almaları herkesin temmenisidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR