NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

‘Siyasi suikastın siyasi sonuçları’

‘Siyasi suikastın siyasi sonuçları’

Sinan Ateş, ülkenin kaderine etki eden bir şahsiyet olarak tarihe geçecek gibi.
Durum, vaziyet buna işaret ediyor.
Türkiye’de buna benzer çok sayıda siyasi suikast gerçekleşti, üzeri örtüldü, kapandı ya da çözülemedi!
Her neyse.
Ancak, bu kez organizatörler sanki ‘baltayı taşa vurdu’.
Gördüğümüz, izlediğimiz kadarıyla kapatılacak, kapanacak gibi durmuyor Sinan Ateş cinayeti.
Belli bir kesimin dışında, özellikle MHP cephesinden bir ses çıkmasa da, dışarıdan ‘çok ses’ var, Sinan Ateş cinayetinin hesabı soruluyor. Adana-Mersin hattından Ankara’ya uzanan cinayet organizasyonunun sıradan bir ‘kan davası’ olmadığı çok net…
Gördüğümüz kadarıyla Siyasi bir suikast ve BUNUN siyasi sonuçları olacak.
Siyasi sonuç, nereyi, kimleri nasıl etkiler?
Elbette ki başta Devlet Bahçeli olmak üzere MHP yönetimini, dolayısıyla Cumhur ittifakının yol yürüyüşünü etkileyecek, vardı ise başarı şansını ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Sinan Ateş ülkücü camianın önemli bir kesiminde sevilen biri olarak biliniyor. Cenaze töreninden de anlaşılacağı gibi, çevresi, yakınları, sevenleri cinayete sessiz kalmayacak. Nitekim TV ekranlarında onunla ilgili konuşanların net tavrı da buna işaret ediyor.
Özellikle MHP Genel merkezinden cinayete kurban giden ülkü ocakları eski başkanı ile ilgili tek laf çıkmaması, genel bir tepkiye neden oldu. Cinayetin üzerinden zaman geçtikçe tepkinin dozu da giderek arttı, açıkça suçlamalar yapıldı.
Ortada siyasi bir suikast var ve sessiz kalınmamalı.
Sinan Ateş cinayeti ile ilgili siyasi görüş farklılığı, ideolojik ayrılıkların da devre dışı kaldığını görüyoruz, doğru olan da budur. Bu tür cinayetlerin karşısında durmak insani vazifeler arasındadır, alınacak tavır, gösterilecek tepki, ülkenin karanlığa sürüklenmesinin önünde engel olacaktır.
Bu nedenle, cinayetin üstünün örtülmesine, kapatılmasına izin verilmemesi ülkenin geleceği ile ilgili son derece önemli. Bu nedenle siyasi sonuçları mutlaka olacaktır. MHP’nin genel siyasetinin önünün kapanacağı yönündeki izlenimler şimdilik çok diri. Ülkücü camianın durumun analizini yaptığını görebiliyoruz.
İki çocuk babası, genç bir akademisyenin sokak ortasında vurulmasına neden olan sebep-sonuç ilişkisi ortaya çıkarılmalı, sorumlular bulunmalı. Karanlık kalmamalı ki, karanlık günlere zemin olmasın. Bu nedenle ‘Sinan Ateş, ölümünden sonra ülkenin kaderine etki eden bir şahsiyet olarak tarihe geçecek’ dedim yazıya girerken.
Bu kanaatim de, çevresinin, arkadaşlarının ona sahiplenmesinden, cesurca açıklamalar yapmasının ardından oluştu. En fazla da bir yakını TV ekranından, ‘Siyasi suikastın siyasi sonuçları olacak, MHP’nin sonu olacak, Bahçeli o koltukta oturamayacak’ deyince kanaatim daha da güçlendi. Belki de ülkenin karanlığa doğru sürüklenmesinin önündeki bir engel olacak Sinan Ateş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR