Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Sn. Cumhurbaşkanı ve Oğuzhan Asiltürk Görüşmesi

Sn. Cumhurbaşkanı ve Oğuzhan Asiltürk Görüşmesi

Sn. Cumhurbaşkanı  ERDOGAN'nın S. Oğuzhan ASİLTÜRK'ü evinde ziyaret etmesi ve sonrasi "İttifak" söylemi ve söylentileri, ülkemiz gündeminde yer almıştır.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan sn. ASILTÜRK'ün evinde olan bu ziyaretin "yeni ortaklıklar" olabileceği, "Millet itifakinda" yer alan Saadet Partisinin "cumhur ittifakına" geçebileceği ihtimalleri gündeme gelmiştir.

Sn. OĞUZHAN bey her ne kadar YİK başkanı olsa da Saadet Partisi genel başkanı T. KARAMOLLAOĞLU olduğu da bir gerçektir.

KARAMOLLAOĞLU'nu takip edenler onun üslup ve mizacını bilenler yani onu tanıyanlar bilirler ki o "Ülkenin çıkarı", "yapici eleştiri" ve "herkesle diyalog" kurma çabası ile hareket eder.

Bu görüşme ile ilgili muhabirin KARAMOLLAOĞLU'ya sorusu üzerine: "Biz her görüşten, her siyasi partiden ve her anlayıştan insanlarla ülkemizin sorunlarını görüşmeye ve çözüm yolları aramaya bundan sonra da devam edeceğiz. Çünkü biz bu ülkenin ve milletimizin derdini, sıkıntısını iyi biliriz. Ülkemizin ve tüm insanlığın yaşadığı acıları ta kalbimizden his ediyoruz. Sn. Cumhurbaşkanının, YİK Başkanımiz Oğuzhan ASİLTÜRK Bey'i ziyaretini bu çerçevede değerlendiriyoruz. Bir diyalog kurulmuş, bir adım atılmış, bir ziyarette bulunulmuş, bunu ne çok küçümsemeye ne de abartmaya gerek var." Demiştir.

Sn Cumhurbaşkanımızın Sn. ASILTÜRK'Ü evindeki ziyareti nezaket ziyareti veya iktidarla muhalefet arasında istişare için olsaydı daha doğru olurdu.

Daha önce Saadet Partisi'ni "yedinci ok", "particik", "tabela partisi"... diye ağır eleştiriler yapan iktidarin seçim zamanı olmadığı halde böyle bir buluşma ve ardından "itiffak" söylentileri şık olmamıştır.

Nitekim bu görüşme parti tabanında rahatsızlığa neden olmuş, partinin eski genel başkanı ve GİK üyesi Prof. KAMALAK: "Vebali büyük olanla ittifak olmaz" demiş ve devamla "Bence Ak Parti ile kesinlikle ittifak olmamalı. Çünkü Ak Parti politikası hep gerilim üzerinedir, ülkeyi kutuplaştırıyor. Bu durumda kanaatimce ülkeye hayır gelmez."

Sadet Partisi genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü sn. Birol AYDIN:

"Burada bir ittifak çıkarmak doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanının böyle bir arzusunun, böyle bir fayda umması yürüttüğü siyaset açısından pek tabiidir. Böyle bir Ak Parti ve Saadet partisi arasında bir ittifak görüşmesi şeklinde bunu değerlendirmek doğru değildir."

İktidar olmanın gücüyle; HDP ile ittifak bahanesiyle "Hain ve bölücü" eşi üzerinden "İngiliz ve ajan", çanlıca camisi üzerinden "cami düşmanı", CHP üzerinden "Camilerde yuhlatılan" Saadet Partisi ile Ak partinin itifak kurması çok zordur.

Ülkemiz siyasetinde her şey mümkün olduğu halde, şimdilik tabanın büyük rahatsızlık duyduğu "İttifak" söylentisi gerçekleşeceğini söylemek pek mümkün değildir.

Selam ve dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR