Abdurrahim Kılıç

Abdurrahim Kılıç

Ticari taksilere dur diyecek yok mu?

Ticari taksilere dur diyecek yok mu?

Son zamanlarda trafik akışında çokça dikkatimi çekiyor. Eskiden şehiriçi minibüs hatlarında çalışan araçlardan ve şoförlerinden şikayet edilirdi. Fakat son zamanlarda bakıyorum da taksi sürücülerinden olan şikayet korkunç boyutlarda.
Kentin trafiğinin yoğun olduğu sabah 8.00 ile akşam 18.00 dolaylarında yola çıkıyorum ve hiç istisnasız en bir kez görüyorum ki, bir ticari taksi ya makas atıyor ya diğer araçların akışını tehlikeye atıyor. Bazen de diğer şoförlere hareket çekiyor, taciz ediyor.
Başta TİTAK olmak üzere, kentin ulaşımdan sorumlu belediye ve valilik birimleri, trafik denetleme şube ve diğer ilgili kurumlar bu şoförleri denetliyor mu?
Bu şoförlerin psikolojik yeterliliği nedir? Uyuşturucu veya alkol bağımlılığı var mı? Hatta gerçekten ehliyet alabilecek yeterliliğe sahipler mi? Araç teslim edilirken bir beyanda bulunuluyor mu? Yoksa araç sahibi ilk bulduğu kişiye mi ya da istediği her kişiye aracı kullandırtabiliyor mu?
Halkın hem davranış hem trafik akışı bağlamında eskiden minibüs şoförlerine olan tepkisi şimdi ticari taksi şoförlerine yönelmiş. İşini dürüstçe ve efendice, hakkıyla yapan taksici esnafı bu duruma ne diyor? Dürüst ve hakkıyla işini yapan, toplumuna ve müşterisine saygılı olan güvenilir taksiciler, neden böylesi çürüklere yer veriyor?
Diğer yandan trafikten sorumlu kurumlar neden bu araçları sıkı bir denetlemeye tabii tutmuyor, her ehliyet sahibi ticari taksi kullanabiliyor mu? Gerçekten bilmediğim için soruyorum!
Biliyorum, bu kentin ve sizlerin birçok sorunu var. Fakat artık diğer araçları ve kendi yolcularını tehlikeye atan, adeta ralli yarışındaymış gibi araç kullanan ticari taksi şoförlerinin tehlike arz ettiğini söylemek bir gerekliliktir.
Yolcu şikayetlerini, vatandaşın rahatsızlıklarını yazsam sayfalar yetmez zaten.
Bu kentin tüm ilgili birimlerine çağrımdır!
KALDIRIM İŞGALLERİ
Bu da başka bir sıkıntı. Denetimsizlik bu alanda da almış başını gidiyor.
Kaldırımları işgal eden marketler, kafeler, kahvehaneler artık sıradan görülüyor.
Kaldırımları parsellemiş, hatta trafik akışı olan yolun ortasına tezgah açmış satıcılar da artık sıradan görülüyor.
Kaldırımlara park etmiş arabalar da artık sıradan görülüyor.
Zaten her tür kötü şey sıradan artık.
Sayın yetkililer de görsün artık…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdurrahim Kılıç Arşivi
SON YAZILAR