NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Üniversiteye mi hasretiz?

Üniversiteye mi hasretiz?

Kentin kaynakları kayyumlar eliyle Çar-Çur ediliyor, Milletvekilleri de dâhil ses çıkaran yok. AK Partili milletvekillerinden söz ediyorum. İl başkanlarının da bir şey söyleyeceği kanaati zaten hiç oluşmadı bizde. Giden il başkanı gazetemize ‘yapılan iyi işleri gölgeliyorsunuz’ demiş, kayyum’un ithal bürokratlarına, çifte maaşlarına sessiz kalmıştı. Sonra beklemediği bir anda sessiz sedasız bir şekilde il başkanlığı görevini bırakmıştı.
Gelen il başkanına sorduk, ithal ve çifte maaş meselesini, ‘Varsa gereği yapılır’ demiş, durumu geçiştirmişti. Ona da geçmiş olsun diyoruz. Millet açlıktan kırılıyor ki, patates dağıtımı bu durumu tescilleyen bir durumdur. Yeni İl Başkanı basın toplantısı ile karşımıza çıktı, rantlı iki işin ‘müjde’sini verdi.
1-Hafif raylı sistem
2-Özel Vakıf Üniversitesi.
Hem de adı belli; SURKENT.
Üniversiteye mi hasretiz?
Sayın İl Başkanı, Dicle Üniversitesi 27 bin dönüm arazisi ile neyimize yetmiyor. Gerçi oranın da 27 bin dönümünün kalıp kalmadığı konusunda çok emin değiliz, ama yine de önemli bir yerleşke. Her ne kadar müteahhit kesiminin ağız suyunu akıtan arazilere hala sahip olsa da, öğrenci sayısı konusunda, bilim-irfan konusunda zayıf.
Anlaşılan o ki, il başkanını da iki rantlı iş konusunda ikna etmişler, vakit kaybetmeden meseleyi kamuoyunun dikkatine sunmuş. 
Üniversiteye mi hasretiz?
Var işte 50 yıllık bir üniversite.
İlla ki vakıf mı olacak?
Madem çok ilim-bilim kovalıyorsunuz, verin ağırlığınızı DÜ ye, orayı güçlendirelim, örnek hale getirelim.
*
Belki bilginiz yoktur, ben anlatayım.
1-Vakıf üniversitesi fikri ile amaçlanan; Dicle Üniversitesi güçsüzleştirilerek, etkisiz hale getirilmek isteniyor. Araziler kıymetli, bir kısmı zaten peşkeş çekildi, şimdi daha tepelerde Dicle nehrini gören arazileri var. Amaç, oraları da imar dünyasına kazandırmak! Müteahhitler uzun zamandır bu arazilerin peşindeler. Yeni Rektöre de tekliflerini sunmuşlar zaten. Bundan sonrasını hep birlikte takip edeceğiz.
2-Hafif Raylı tramvay meselesi; Onun da müteahhidi, yapacak olanı belli, sadece uygun bir zamanlama bekleniyordu, o da sizin döneme kısmet olacak galiba.
Raylı sisteme bir hasretimiz olabilir, ancak üniversiteye hasretimiz hiç yok.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR