Fatih Yokuş

Fatih Yokuş

Yeşilay haftası

Yeşilay haftası

1-7 Mart tarihleri arası ülkemizde Yeşilay, yani; alkollü içecekler, sigara ve uyuşturucu maddelerle mücadele haftasıdır.

İnsanın sağlığını bozan ve Allah'ın haram saydığı tüm uyuşturucu maddelerle ile 24 saat esaslı mücadele yapılmalıdır.

Bu mücadele bir derneğin yanı Yeşilay'ın aslı görevi olsa da; tüm kurum, kuruluş ve vatandaşların bu mücadelede görev almalı ve derneğe yardımcı olmalıdır.

Uyuşturucu ve türevlerine ulaşılması zorlaştırılmalı, özendirici reklam yapmalarına ve trafiğin yoğun olduğu yollarda işletme açmalarına izin verilmemelidir.

Televizyonlarda, dizi ve filmlerdeki alkol sahneleri yasaklanmalıdır.

Devletimiz; sarhoşu edici maddelerin yayılması, kullanımını zorlaştırma, alkolik olanları tedavi etme ve sağlığımıza verdiği zarar konusunda  CORONA virüs ile yaptığı mücadelenin benzerini yapmalıdır.

Şu da bir gerçek ki Alkol ve türevleri ile tütün ve mamullerinin insana verdiği zarar CORONA dan fazla olmasa da az değildir.

Hastaneye gidildiğinde Doktorun "Alkol, uyuşturucu, sigara..." sorması sağlığımızı tehdit edenlerin başında "sarhoş edici maddeler" geldiği gerçeğidir.

Yapılan klinik çalışmalar sonucu uyuşturucu maddelerin insan vücudunda; akciğer kanseri, karaciğer kanseri, ağız, yutak ve yemek borusu kanseri, bilinç kaybı gibi etkileri olduğu kanıtlanmıştır.

Kişinin "Bir defadan bir şey olmaz", "sarhoş olmam", "ölçülü içme", "dertten veya zevkten içme" mantığı doğru bir mantık değildir.

Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur.

Alışkanlıklarda ilk adım ve tadım son derece önemlidir.

Bağımlılığa giden yol ilk adımla başlar.

"Bir defa ile" alınan sarhoş edici madde, zamanla alışkanlık ve neticede bir çoğunda bağımlılık yapar.

Bağımlılık da kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler.

Devletin, Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır.

İnsanlarımızı, bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak, hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.

Dinen yasaklanan sarhoş edici maddelerden az veya çok herhangi birini kullananlar, büyük günah işlemekte ve makul bir tövbe etmeden ölme durumunda ise CEHENNEME girme tehlikelerinin çok yüksek olduğudur.

Azı veya çoğu sarhoş edici maddelerden uzak duralım.

Bu tür maddeleri satan yerlerden alış verişimizi keselim.

Selam ve dua ile.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Yokuş Arşivi
SON YAZILAR