Abdurrahim Kılıç

Abdurrahim Kılıç

Ben sizden yana değilim

Ben sizden yana değilim

Her taraf enkaz. Her taraf ölüm kokuyor. Her tarafta korku sinmiş kentlerin üstüne.
Ekranlarda çığlıklar karışıyor rimelli suratların sunumlarına. Ekranlarda ölümün soğuk sesi karışıyor siyasetin yalan suratlarına.
Daha hesabı bile bilinmiyor enkazlarda yiten canların. Daha sayısı bilinmiyor enkaza dönüşen binaların.
Bir hesapsızlık, bir sarhoşluk hali var. Kimse üstüne alınmıyor bunca yıkımın vebalini.
Durmadan, aralıksız, acımasızca tepiniyorlar cesetlerin üzerinde. Kirli ayakları, kirli beyinleri, ruhsuz bedenleriyle tepiniyorlar altında kaldığımız, can verdiğimiz enkazların üzerinde.
Para hırsı, makam hırsı, iktidar hırsıyla gözleri dönmüş ölümlüler, öleceklerini unutarak tepiniyorlar üzerimizde.
Bir yaşamı var eden, bir insanı var eden değerleri unutarak, sadece kendilerini sonsuza dek yaşatacaklarını sanıyorlar.
Baksanıza şu son olaylara!
Siyaset sahnesinde şu saçma sapan hesaplara baksanıza. İnsanı öncelemeyen, insanı yaşatmayan her siyasetin canı cehenneme. Topraklarınız kutsal değil, bayraklarınız kutsal değil, inançlarınız kutsal değil. Kutsal olan sizsiniz, sizin varlığınızdır ey insan diye haykırmak istiyorum. Siz varsanız bu uğruna her çirkinliğe, her acımasızlığa göz kırpmadan atıldığınız değerler vardır diye haykırmak istiyorum.
Sıradan bir futbol maçında bile yaşanan çirkinliklere baksanıza!
Amed Spor, diğer tüm takımlar gibi bir futbol takımıdır. Taraftarı politize olabilir, doğaldır. Hangi takımın değil ki? AmedSpor’a alçakça saldıran güruh da politize değil mi?
Yazık değil mi bunca cenaze hâlâ enkaz altındayken bu ilkellik? Bu nasıl bir vicdansızlık ki henüz cenazeler yerdeyken, enkazlardayken bu gözü dönmüşlük yaşanıyor? Sizin vatanseverliğinize tüküreyim, böyle mi milliyetçisiniz, böyle mi erdemlisiniz?
Küçücük çocuğu köşeye kıstırıp yalvartmak, tribünde Amed taraftarını linç etmek, sahadaki futbolcuya çakı, mermi, sapan atmak mı sizi vatansever, sizi milliyetçi yapıyor, yazık!
Bu ülkeden gittikçe umudu kesiyorum. Siyasetçisi bitik, eğitimcisi bitik, adaleti bitik bu ülkeden umudu kesiyorum. Halkın bir feraseti olduğuna inanırdım eskiden, artık buna da inanmıyorum. Cehaleti ve şiddeti kutsamış bir güruhla yaşamak istemiyorum.
İlkesiz ve çıkarcı, gücü kutsamış ama adaletten, metanetten, asaletten kopmuş bir toplumla ortak bir bağım olamaz. Ben sizden değilim.
Ben enkazlarda canla başla çalışan o çocuklardan yanayım. Ben enkazların başında ağlayan o insanlardan yanayım. Ben sizden yana değilim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdurrahim Kılıç Arşivi
SON YAZILAR