NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Biat edenler de isyanda!

Biat edenler de isyanda!

Artık çok net görebiliyoruz, duyuyoruz, tanıklık ediyoruz.
AK Partiye biat edenlerde isyan ediyor, tepkilerini açıkça dile getiriyorlar.
‘Batan gemiyi terkediyorlar’ diyeceğim, ancak, batan, batmakta olan sadece AK Parti gemisi değil ki, ülkeyi, ülke insanını da batma noktasına getirdiler.
‘Aynı gemideyiz’ dediklerinde doğruyu söylüyorlardı, yani, ‘batarken, ülkeyi de sizleri de birlikte batıracağız’ demek istiyorlardı.
Bir tek bu sözlerini tutup, gereğini yaptılar, bizi/bizleri batırıyorlar.
Biz/bizler, bunların bizi batıracaklarını biliyorduk, ancak yakın zamana kadar destek verenleri ikna edemiyorduk. Şimdi, yani batarken gözleriyle gördüler, etkilendiler, inandılar. Artık onlarda batmak üzere olduğumuzu biliyorlar. Onlarda yalanı, talanı gördüler, isyanları da bu nedenle.
*
İktidar ise hala biatçı mantığı devam ettirerek, yönetimini kalıcı hale getirme çabası içinde. Ancak, gizli, kapalı, açık, aleni ne yaparlarsa yapsınlar, bu saatten sonra hiçbir yöntem tutmaz, tutmayacaktır da..
Hala herkesin biat etmesini istiyorlar.
Biat ve kölelik anlayışı faşizmi kurumsallaştırır, yönetim biçimlerini diktatörleştirir. Biat’ın da, köleliğin de sınırı yoktur.
Demokratik yönetim biçimlerinde biat ve köleliğe eğilimler söz konusu olmadığı içindir, ki, insana saygı, sevgi esastır. Hak, hukuk, adalet, insan hak ve özgürlükleri ön plandadır.
İçine sürüklendiğimiz ekonomik bunalım nedeniyle evine ekmek götüremeyenlerin, çocuklarını okula gönderemeyenlerin, elektrik, su, doğalgaz faturası ödeyemeyenlerin sayısının her geçen gün arttığı bir ülke hayal etmemiştik.
Bize hayal etmediklerimizi yaşatanlara inat, hayal ettiklerimize ulaşmak için var olmak zorundayız. Çocuklarımızın geleceği için.
Hayalimiz o kadar da ulaşılmayacaklar listesinde değil ki.
*İnsan onuruna yaraşır şekilde yaşamak
*İnsan hak ve özgürlüklerine saygılı olmak
*Yönetenlerin yönetenlere, yönetilenlerin yönetenlere saygılı olduğu, yaşam biçimlerinin farklı olmadığı bir ülke ve bireyler.
*Adil ve adaletli, güçlünün değil, güçsüzün sesinin gür çıktığı bir ülke.
Çok mu şey istedik?
Dünyanın hiçbir ülkesinde bireyler, ‘Bizi kötü yönet’ diye oy verip birilerini iktidara getirmez ki!
Bizim ülkemizde de bireyler, iyi yönetilmek için oy verdi. Olmadı, hayallerimizi karanlıklara yolculadılar. Uzun sürdü, ancak ilelebet sürmeyecek. Biat edenler de isyanda ise, artık bu iş bitti demektir. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR