NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Bilgi evi mi? Uyuşturucu evi mi?

Bilgi evi mi? Uyuşturucu evi mi?

Kayyum denilince aklımıza her nedense; ‘yolsuzluk’, ‘hırsızlık’, ‘beceriksizlik’ gibi kriminal sözcükler geliyor. Yapılan ve yaptıkları işlere bakınca da sözcüklerin ne kadar yerli yerine oturduğunu, tabiri caizse ‘CUK’ olduğunu da görüyoruz.
Herkes hatırlar, koşuyolu parkının içinde çok katlı bir bina yükseldi, tarih Haziran 2021 idi. Oraya yasa gereği betonarme yapı yapılamayacağını yazdım. Kılıfına uydurup, çelik konsorsiyumlu bir temel atıp, güya prefabrik yapı görüntüsü verdiler, işe devam ettiler.
Kim, kimler işe devam etti?
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının kontrolünde 16 Haziran 2021’de işe başlandı, güya Aralık 2021’de bina tamamlanıp hizmete girecekti.
Aradan 8 ay geçti, bitmedi. Bina orada, çıplak vaziyette, harcanmış olan para ile birlikte heba olmaya terk edilmiş durumda. Binanın dört duvarı da var, madde bağımlılarının yaşam alanı için mükemmel bir mekân olmuş.
Neye niyet neye kısmet!
5 milyon ihale bedelli binanın yapımına karar verenler nerede?
İhaleyi alan müteahhit nerede?
Orada o binanın yapımının yanlış olduğunu yazdığımızda, yandaş basın tersine haberler yapmış, binada adeta bir üniversite tedrisatı olacağını yansıtmıştı.
Ne yazmıştı yalaka basın;
*Bilgi Evi”nden yaklaşık bin 500 öğrenci faydalanacak
*İçerisinde 9 derslik, 1 akıl ve zekâ dersliği, 1 resim atölyesi, 1 müzik kulübü atölyesi, 2 bilişim dersliği, 136 kişilik konferans, seminer salonu, 3 yarı açık teras olacak.
Aradan 8 ay geçti, bina bitmedi, bu salonlar ve eğitim hizmetleri de devrede değil, üstelik binanın kendisine de sahip çıkamıyor Büyükşehir Belediyesi. 5 milyonluk binanın sahipleri şu an uyuşturucu bağımlıları.
Dönemin Valisi ve büyükşehir Belediye Başkanı gidince yaptıkları da yarıda kalıyor, devamı gelmiyor. Bizim bildiğimiz devlette devamlılık esastır!
O yaptı, o bitirseydi diye mi düşünülüyor, yoksa ihalenin avantasını kim aldıysa o uğraşsın mı deniliyor, bilemiyoruz.
Gerçek olan şu ki; BU VURGUN VE TALAN DÜZENİ sona erecek, sorumluları da ciddi hesap verecek.
Milletin parasını böyle çar-çur edeceksin, sonra da ortadan kaybolacaksın, öyle mi?
Sorumlularına bir kez daha hatırlatıyorum;
Büyükşehir Belediye binasının yanındaki komşu binada mutlaka ‘misafir’ olacaksınız. Sorumlu kimse, durumu çıkıp izah etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR