Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

Cevher

Cevher

Gerçek kahramanlar kesinlikle pelerinsizdir.

İlhan Budak... Çocuk esirgeme yurdunda büyümüş, 35 yaşlarında bir adam. Uludağ'ın şehre epey uzak ormanlarında yaşıyor 10 senedir, evini, orada merhum babası adına yaptırdığı çeşmeyi, betondan spor aletlerini, herşeyi kendisi inşa etmiş oraya. Maddi anlamda zorluk yaşadığı çok belli. Buna rağmen çevre köyler, dağcılar onu çok seviyor, hem iki lokma ekmeğini taştan çıkarıyor, doğal sirke imal edip satıyor, köylere gidip çalışıyor, hem herkese yardımcı oluyor, düşeni kaldırıyor, iki lokma ekmeğini gelen geçenle paylaşıyor. Aynı zamanda madalyalar almış başarılı bir maraton koşucusu.

Kendisini Oha Diyorum ekibinin çektiği YouTube videosu ile tanıdım. Diğer başka videolar da var hakkında. Evinin içi, küçücük yatağı, ayda onlarca kitap okuması... Kış vakti de orada olduğundan bir çantayla erzak stoklayıp idare ediyormuş. Korona olayını bile bir ay sonra duymuş. 15 yıldır uzakta olduğundan veya imkan oluşmadığı için annesi, kardeşiyle görüşememiş... Bunu derken gözleri buğulanıyordu. Onca drama rağmen ayakta kalmak, pozitif olmak, ahlaklı ve çalışkanca, şükür içinde, minnetsiz... Ve hatta ülkeye örnek olmak bu olsa gerek... Umudun, azmin resmi... Tüm ülkeye, gençliğe muhteşem bir örnek, hayat hikayesi de mutlaka yazılmalı.

Harika bir spor hocası olur İlhan Budak kardeşimizden, imkan verilirse çok iyi sporcular yetiştirir. Devlet yetkililerinden ricamız bu yeteneği keşfetmeleri, kendisine bir spor merkezi açmaları, hatta kabul ederse şehirlerde, konferanslarda gençlerle buluşturmalı. Oha Diyorum ekibi de mutlaka bundan sonra kendisine destek olacaktır diye umuyoruz...

Rabbimiz yar ve yardımcısı olsun, ülkenin gerçek değerleri işte böyle insanlar... Nice kravatlı boş tipler adam diyerek mikrofon başına oturtuluyor, on kelimeyi çevirip duruyorlar ağızlarında, hep israf hep boş...

İlhan kardeş gibi cevherler parıldarken, hala çare rezidanslarda aranıyor. Böyle hayat okulunu en güzel şekilde okuyan, sportmen insanlarla milli sporcular yetiştir, organik ve doğal ortamlarda geliştirsinler gençleri, o zaman gör bak nasıl başarılı oluyor bu aziz toprakların evlatları.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR