NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

CHP ve Roboski

CHP ve Roboski

Bugün çok önemli bir ziyaret gerçekleşiyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski'ye gidiyor. Siyasetin ve oy kaygısının dışında bir ziyaret olacağını anlıyoruz. Bu ziyaret aynı zamanda ‘Helalleşme’ kapsamında olacak.
Toplumun bütün kesimleriyle helalleşeceklerini üstüne basa, basa defalarca vurgulayan CHP lideri, bu buluşmalarını Milleti temsil anlamında gerçekleştiriyor, seçimden sonraki sürecin nasıl olacağıyla ilgili bizlere fikir veriyor.
28 Şubat mağdurlarıyla yaptığı ilk görüşmede, Sivas, Maraş ve Roboski katliamlarına değinen Kılıçdaroğlu, ayrım yapmadan bütün mağdurların aileleriyle, aidiyetleriyle helalleşmeyi gerçekleştireceklerini ifade etmişti.
Şimdi iktidara giden yolda rüzgârı arkasına alan Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme meselesini şimdiden çözüyor, Devleti nasıl idare edeceğinin sinyallerini bizlere aktarıyor. Toplumun bütün kesimleriyle buluşma, konuşma, anlaşma, dinleme, dinletme gibi sosyal demokratlara has özelliklerin devreye girmesi halinde bütün sorunların çözülebileceğini toplumla birlikte test ediyor CHP lideri.
Özellikle son birkaç aydır ciddi bir şekilde gündem belirleyen Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun ilgi odağı olmayı bu tempo ile devam ettirdiği takdirde, sonbahar ortalarında ya da sonunda yapılacak anketlerde CHP’yi yüzde 35’in üstünde bir performansla birinci parti konumuna getirilebilir. Durum da bunu gösteriyor.
*
Erzurum’daki Anadolu 1.grup toplantısı sonrasındaki halkla buluşmalar, diyaloglar da gösteriyor ki, bu minvalde hareket tarzı geliştikçe CHP iktidara giden yoldaki zemini sağlam taşlarla örecek gibi. Bunlar olurken, dışarıdaki ilgi ve alakayı kalıcı hale getirmek, sandıklara kadar taşımak için yüksek bir performansın gösterilmesi gerekiyor.
Bunun içinde mevcut il, ilçe örgütlerinin içeriden daha da güçlü hale getirilmesi gerekiyor. Sadece Milletvekili gezileriyle bir sonuca gitmek yeterli olmayabilir, o nedenle, güçlendirilmiş, takviye edilmiş il, ilçe örgütlerinin adeta ‘Seferberlik’ ilan edilmiş gibi, bütün alanları doldurması, herkesle her kesimle diyaloglarını geliştirmesi gerekiyor.
Genel Başkan, Roboski örneğinde olduğu gibi helalleşme sözünün gereğini yaptıkça, aşağıda da bu çalışmaları daha da güçlendirecek diyaloglar CHP’nin gücüne güç katacaktır. İlgi, alaka, güven, verilen sözlerin yerine getirilmesi gibi gerekçeler yan yana geldiğinde sandıklar umulanın dışında sürprizler yapabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR