Av. Güler Koçyiğit

Av. Güler Koçyiğit

Corona günlerinde AŞK !

Corona günlerinde AŞK !

Korona illeti ile ilgili yazı yazmamaya karar vermiştim. Hayatımız sadece coronadan ibaret değil,  normal akışını ya da rutin şeylerini de unutmayalım. Ne bu böyle coronayla yatıp, coronayla kalkıyoruz… Tamam, ciddiye alalım, çok çok ciddi bir olay doğru ama  hani hayatın  merkezine de tek bu illeti oturtmayalım, diye düşünüyorum.

Ha bir de erken mi söylüyorum bilmiyorum ama sanırım bu illetin bir-iki ay içinde öyle şak diye ortadan kalkıp, hiçbir şey olmamış gibi hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğimizi düşünmek de fazla iyimser bir tablo.

Dünya sağlık örgütü (WHO)  2022’ ye kadar hastalığın tehlikesinin devam edeceğini ve bu tehlikenin tamamen ortadan kaldırılmasının ancak geliştirilecek bir aşıyla mümkün olacağını açıkladı.

Bekleyip göreceğiz tabi şu an için kendi ve diğer insanların sağlığını korumak adına, yetkililerin ve bilim insanlarının söylediğini yapmaktan başka elimizden gelen bir şey yok.

Hacı Teyze (Annem) diyor ki ; şimdiye kadar birçok hastalık ortaya çıktı ama hiçbiri bu corona illeti gibi değildi ..!

Evet doğru, çok daha amansız olan virüslerin sebep olduğu illetler  var ama hiçbiri bu kadar hızla bulaşacak ortam bulamıyordu.

O yüzden bir süre daha corona günlerine devam.

Corona günlerinde aşk olur mu ? Valla olsa çok güzel olur.  Hem neden olmasın, aşka engel mi var, aşk engel tanır mı ?

Ama  bu corona illeti şimdilik aşka da engel oldu gibi. Nasıl mı ?

Sosyal mesafe diye bir şey var bu hastalıkta. İşte o her şeyi bozi(uyor).

 Aşık olmanın mevsimi olmaz tabiî ki  ama doğanın yeniden canlandığı bahar mevsiminde insanda da doğaya paralel  oluşan canlılık, baharı istatistiksel olarak  daha çok aşık  olunulan mevsim yapmış. E durum böyleyken, aşk mevsimi olan  bu  bahar aylarında, bu illet yüzünden  herkes evlere tıkıldı.

Kimse kimseyi ne göri ne de ari !..

Kısıtlı  ve mecburiyetten çıkılan zamanlarda görse de öyle uzaktan uzaktan, en az bir metre masefe olacak onda  da  yüzü maskeli… 

Morallerde bozuk biraz... Bu sıratı müstakim de aşk mı olur modunda çoğu… 

Pek bir hazırlıksız yakalandı herkes bu duruma. Kimse böyle bir durumu hesap etmiyordu. Hayatı ne kadar da kendi kontrolümüzde sanıyormuşuz değil mi ? Valla corona herkese haddini bildirdi…

Yinede bozmayın moralinizi, kaybetmeyin aşık olma umudunuzu… Başka baharların geleceğini ve o baharlarda aşık olma ihtimalinizi düşünün siz …

Hem nerden biliyorsunuz bu günlerde de aşık olmayacağınızı. Aşk meleği erosun size okunu nerede fırlatacağını bilemezsiniz ki ?.. Belki maskenizi almak için eczaneye gidersiniz, kodunuzu unutmuşsunuzdur, alamazsınız …

Hayat bu belli mi olur ?.. “ Bu maske sana da yeter bana da !” diyen birileri çıkar orada belki…

AŞKLA  …

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. Güler Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR