Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

Düşün ey gönül

Düşün ey gönül

Allah... Sonsuz güç sahibi... Dilerse katrilyon çeşit farklı kainat, farklı cennet-cehennem, farklı eşref-i mahlukat, farklı imtihan-mükafat, farklı canlı-cansız varlık yaratabilir, ki bunlar sadece bize öğretilenler, bilmediğimiz nice ilimler var, dilerse hepsini yok edebilir, varlık-yokluk O'nun kuludur, O'nun kudret elindedir, bilen O, hakim O, kadir O'dur. 

Hiçbirşey Hakk'a imkansız değil, zor değildir. O'nun sonsuz sonsuzluğunu, sonsuz mutlak kudretini yine ancak O bilebilir, sadece O bütünüyle kavrayabilir. Tüm sırların sahibi de, tüm sırları tek bilen de Hu... Dilediğine dilediği kadarını bildirir, dilediğini dilediği kadar güçlendirir. 

Acılar geçicidir, acılar tatların kıymetini kavratır, ışığı karanlıkla anlarsın, acıya takılıp isyan gömleği giyme, sana muhteşem nimetler sunan sahibine şu sınav yerinde herşey istediğin gibi değil diye nankörlük etme, hikmet O'nundur, hangisinin daha hayırlı olduğunu, nedeni, nasılı, niçini en iyi O bilir, yoktan var ettiklerini imtihan etmek elbette Sahibin hakkıdır. 

Seni de, evladını da O yaratmışken, evladında bile başkasının tasarruf hakkını kabul etmezsin, düşün ki anne-yavrudan öte bambaşka bir muhteşemlik, düşün herşeyini sana Hakk vermiş, aileni ve sevdiklerini O vermiş, seni sana bahşetmiş, bazı alimler der ki cehennem bile yokluktan evladır, düşün ki seni yokluktan var etmekle çekip çıkarmış, sana sonsuz bir mutluluk vadediyor, yapacağın tek şey şu kısa ömürde rızasını kazanmak, gönüller almak, dürüst müslüman-iyi insan olmak... 

Hakk'ın hukukundan ağır diyerek korkmak ne büyük akılsızlık... Hırsıza, katile, yolsuza, zalime tam adaletle verilecek o cezalar bugün olsaydı, bugün İslami hukuk yeniden aydınlatmış olsaydı aziz vatanı, caydıracaktı nice canı tatlı kötüyü, iyilerin bu kadar zarar görmesinin, kötülerin "kötülüğünün ödülü olarak" hapiste el üstünde tutulmasının sebebi, Hakk'ın insanlığa rahmet olan hakiki hukukuna karşı gelenlerdir, belki de tüm zulümlerden birer vebal bunların hanesine yazılacaktır. 

Özgürlük, özgürlüğü yaratan Rabbine hakkıyla kul-köle olmaktır. Sahibe sahiden teslim olduğun müddetçe sahiden hür olabileceksin, ancak o demde ilahi rızayla da taçlanınca, ruhun belki asırlardır özlemini çektiği o mutmain huzura ulaşacak, gerçekten hür olacak... Özgürlüğü nefsinin istediğini yapmak sanıyor nefsine köle olanlar... Azgınlığı özgürlük diye haykırıyor hayasızlar... Özgür olamayanlar özgürlüğü ne bilesi... Beşeri tarifler bile günahlara kılıf, zulme kılıf, kendini aldatmaya kılıf... 

Tefekkür, kalb ve akıl ve ruh üçgeni benliğinin azığıdır, tefekkür edebildiğin kadar şu sevda göklü okyanustan payın vardır, deryayı kabını genişlettikçe daha fazla anlayabilir, içine alabilirsin. 

Düşün ey gönül, kalbinin aklıyla, aklının kalbiyle, kendine gelip kendinden geçerek düşün... Ulaşılmaz, erişilmez, en elit en görkemli, en haşmetli, en kudretli... 

Hayranlığı duyman gereken tek bir... Allah-u ekber, vallahi ekber, aşka kasem olsun ki ekber, ekber, ekber... 

Alem içinde alem içinde alem içinde alem hayat ırmakları hep O'nun eseri. Cümle can bir araya gelse O'nun yoktan var ettiği bir gözü bile yoktan var edemez, ki vardan var olan zamane icatların da sahibi Hakk, olanların, sebeplerin, ilhamların, düşlerin, gayretleri, enerjilerin, olmayanların, herşeyin ama herşeyin tek sahibi Hu... 

Varlığın zerreleri adedince hamd O'na, şükür O'na, sevgi O'na... Kimse O'nun kadar sevemez, sevilemez... Güzelliği yaratandan daha güzel kim olabilir! İyiliği yaratandan daha iyi kim! Tüm güzel isimler hep O'nundur. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR