Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

GÜZELLİĞİN SIRRI

GÜZELLİĞİN SIRRI

Tekniğin terakkisi de bir Hakk rahmeti... Enerji üreten güneş panelleri, su üreten oksijen panelleri derken başka bir çağ başladı.

Su ve petrolün gittikçe tükenişi, küresel ısınmanın artışı ile ilişkili süreçler. 

Artık su ve enerji belki de böyle sistemlerle sağlanacak önümüzdeki yıllarda, belki daha çok var, belki nasib olmayacak dünyanın bunu görmesi.

Ancak şu var ki Rab, sahiden Rahman, Rahim... Teknolojinin de, doğanın da sahibi, hangi yol olursa olsun ki yolların hepsi kudret elinde, Hakk dünyada kulunu rızıksız bırakmıyor, öteki alemde de razı olduklarını rızıksız bırakmayacak...

İnsana rağmen insanlığı kurtarıyor Allah... Her gün her gece... Yoksa belalar, zalimlerin zulmü çığ olur yağardı insanlığın tamamına... 

Öyle hassas bir denge var ki herşeyde... Mesela zalim ve süpergüç ülke bile sadece bir tane olmadığından, birbirlerinin nükleerinden çekindiğinden dünya savaşı başlatamıyor, yoksa vahşi nefisleri çoktan bunun hayalinde.

Bu hayatta şunu anladım. Zalimler cehennemi sonuna kadar hak ediyor. Şişkin egolarıyla küçücük gövdeli  zalimler çok büyük suçlar işliyor, dünyanın, doğanın, insanlığın kanına giriyor, yüce Sahibe nankörlük ediyor, yeryüzünde haksızca canlar vuruyor, fitneler çıkarıyor.

Adalet hayallerde ama dünyada yok, demek ki bir kübra mahkemeye bırakılıyor. Adalet mümkün ama insanlar yüzünden yok, adaletin dünyada yokluğu mahşerde olacak kusursuz mevcudiyetine, mutlak adalete ne güzel delil... Öyle bir adalet günü ki o gün hakim de, hakimler hakimi Rab... Gerçek sonsuz hakim...

Adalet sırf bu dünyada sağlanmıyor diye Hakk'a isyan eden bir insan gördüğüm en keriz zihniyet... Düşün ki başkasına zulmedenlerden olmamış ama başkasına zulmedenler yüzünden isyanla, nankörlükle yoldan çıkmış, kendine zulmetmiş... O sevmediği din tüccarı münafıklar yüzünden yoldan çıkarak onların kendisine cellat olmasına enayice izin vermiş... 

Oysa İslam'dan insana bakan gerçek müminler rahatça hakikati görebiliyor şu yıllarda, kusur hakikatte değil, kusur günahkar müslümanlardan ve en büyük kusur içimize sızan münafıklarda!

Din tacirleri yüzünden hakikatten soğumamalı, bilakis hakikatin örneği olmalı ki insanlık, rahatça doğru örnekle, sahteleri ayırt edebilsin. 

Yaşam ırmağı akışa devam ediyor, her can kendi döneminden sorumlu, yaralara merhem oldukça yaralarımız kapanır, suyun güzide örnekleri oldukça. 

Kıyamet diye endişeye ne hacet, hepimizin ölümü kendi kıyametimiz olacak. Mühim olan ne bıraktığımız... Güzellik mi, çirkinlik mi?

İnsan iyi oldukça güzel, güzel oldukça cennetlere layık...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR