Meltem Gönüllü

Meltem Gönüllü

HASRET BİTTİ, SIRA VUSLATTA. 

HASRET BİTTİ, SIRA VUSLATTA. 

Bu kadim kentten ayrı düşeli tam 1 ay olmuş. Şimdi “şükür kavuşturana” diyorum. En usta ozanların yüreğinden kalemine dökülen dizelerdeki hasretler gibi, özledim seni DİYARBAKIR!

''Dışarıya yağmur,

yüreğime hasret,

fikrime sen.

Nasıl yağıyorsunuz üçünüz birden

bir bilsen.''

   Demiş Cemal Süreyya.

   Şimdi VUSLAT zamanı.

   Tekrar birlikteyiz Diyarbakır. Senden uzakta geçen günlere inat, şu bendeki sen sevdası bir kat daha perçinlendi. Kaldığımız yerden devam!

   Bu arada bir sır vereyim mi? Siz değerli okuyucularım sayesinde ulaşmış olduğum başarı, birçok yerden teklifler almamı sağladı. Sizlere minnettarım. Fakat ben Diyarbakır için varım!

   Yoğun bir gündem beni bekliyor. Bu kadim kentin her günü bir başka dolu, her günü bir başka güzel. Diyarbakır insanı ise, gördüğüm ve tanık olduğum birçok kentin insanından çok daha fazla kentine sahip çıkmakta. Bu bilince sahipolmak, Diyarbakır’ı ülkemiz genelinde ön plana taşıyor. Gerek bu kadim kentin tanıtımında ve gerekse sorumluluk alma anlamında çıtayı en yükseğe çıkaran Diyarbakır insanı; kentteki STK’larla beraber çok önemli oluşumlara da imzalarını atmakta. İŞTE ONLARDAN BİRİ:

   DİYARBAKIR SİVİL TOPLUM PANDEMİ KOORDİNASYONU

   Türkiye genelinde başka bir örneği var mı bilmiyorum varsa da en azından ben duymadım. Diyarbakır’da artan covid-19 vakaları karşısında STK’ların duyarsız kalması elbette ki düşünülemezdi. Ve öyle de oldu. Tam 22 STK bir araya gelerek büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek bu koordinasyonu oluşturdular. Söz konusu koordinasyonda hangi STK’ların bulunduğuna şöyle bir göz atarsak:

   Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, Ortadoğu Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği, Diyarbakır Organize Sanayi İş İnsanları Derneği,  TÜMSİAD Diyarbakır Şubesi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği, Diyarbakır Tabip Odası, TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, Diyarbakır Barosu, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Amed KESK Şubeler Platformu, DİSK Diyarbakır Temsilciliği, MÜSİAD Diyarbakır Şubesi,  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisi, TURSAB Güneydoğu Bölge Başkanlığı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği.

   Tüm bu STK’ların isimlerini tek tek sıralamamdaki yegâne amaç; Diyarbakır’ın ve bütün Diyarbakırlıların bu bilinçle hareket eden STK’lara sahip olduğunu bilmesi gerektiğidir. Bu bir kent için büyük kazanç ve şanstır.

   DEMEK Kİ NEYMİŞ: BU KENT İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAK, SOKAKTA MASKE DAĞITMAKLA OLMAZMIŞ… (Tabi ki sokak sokak gezip maske dağıtmak da büyük bir özveri gerektirir ama ne derler hani; birlikten kuvvet doğar.) BÖYLESİNE GÜÇLÜ BİR OLUŞUMA DAHİL OLMAK, BİRLİKTE HAREKET ETMEK GEREKİRMİŞ.

   Bu koordinasyon içinde yer alan ve benim de yakından tanıdığım çok değerli insanlar var ve bu insanların hiçbiri reklam peşinde koşmadan Diyarbakır için bir şeyler yapma çabasındalar. Sonuçta birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için! Hem Diyarbakır’daki Kamu İdaresine hem de Diyarbakır Halkına çağrıda bulunan Sivil Toplum Pandemi Koordinasyonu; geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak amaçlarını ve planlarını da paylaştılar:

   SAĞLIK GÖNÜLLÜLERİ adıyla tüm kentte bilgilendirme faaliyetleri başlayacak. Organize Sanayi ve Küçük Sanayi Sitelerinde “Pandemi İşçi Sağlığı Kurulları” ile çalışmaya başlanacak. Şehrin belirli noktalarında bilgilendirme, hijyen ürünü dağıtımları ile farkındalık oluşturulacak. Gelir düzeyi düşük mahallelerde ihtiyaç sahiplerine hijyen ürünlerinin dağıtılması sağlanacak.

   Bu Koordinasyon içinde yer alan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve değerli dostum Zülal Koç’un verdiği bilgiye göre; geçtiğimiz günlerde Diyarbakır esnafına dezenfekten makinesi dağıtılmış ve bir başka farkındalık projesi olarak da yakın bir zaman içerisinde önlük dağıtımı yapılacakmış.

   Böylesine değerli ve önemli bir projeyi hayata geçiren tüm STK’ları yürekten kutluyorum. Sonuçta dikkat etmezsek, bu günümüzden misliyle zor günler sandığımızdan da çok daha yakında! SAĞLIKLI İNSAN, SAĞLIKLI TOPLUM DEMEKTİR. SAĞLIKLI TOPLUM DA BİLİNÇLİ İNSANLARDAN OLUŞUR. Bu nedenle Diyarbakır’daki STK’ları böylesine önemli bir sorumluluk projesini hayata geçirdikleri için kutluyor ve başarılar diliyorum. İnsanımızı bilinçlendirme adına ortaya konulan her girişimi yürekten destekliyorum. Teşekkürler Diyarbakır!..

   Haftaya görüşmek üzere şimdilik hoşça kalın.

Meltem Gönüllü

Önceki ve Sonraki Yazılar
Meltem Gönüllü Arşivi
SON YAZILAR