NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

İkinci yüzyılın Cumhurbaşkanı

İkinci yüzyılın Cumhurbaşkanı

Cumhuriyetin birinci yüzyılının başlangıcında ülkeyi kuranların devamı olanlar ikinci yüzyıl içinde hazırlanıyorlar. Ülkenin genelinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına Cumhurbaşkanlığı konusunda teveccüh var.

Geçen yıl, bir önceki yıl gibi değil, yoktu, ancak ş,imdi var. Yurttaş, hem gerçekleri çok iyi gördü, hem de Kemal beyi daha iyi tanımaya başladı. Söylediklerinin doğruluğuna ve haklılığına tanık olanlar, ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığını o hak etti’ diyor artık.

Bu duruma gelmek son derece önemli, kıymetli, bir o kadar da anlamlı. Ülkenin topyekûn bir kurtuluşa ihtiyacı var ve en tepeye bir yedi emin aranıyor. Bütün saldırılara, hakaretlere, ihanetlere rağmen hiçbir zaman moralini bozmayan, dimdik duruşundan taviz vermeyen Kemal Kılıçdaroğlu, direnme azminin ne olduğunu, direnince, bir insanın kendi kendini nasıl var ettiğini pratiği ile ortaya koydu.

Aslında toplumlar için de böyledir. Direnen toplumların başarıyı yakaladıklarını tarihteki örneklerinden görebiliyoruz. Bireysel ve toplumsal direnişlerin buluştuğu alanlardaki köşe taşları kurtuluşun anahtarıdır.

Sağ-muhafazakâr kesim her zaman olduğu gibi, 2023 seçimlerinde de sosyal demokrat bir Cumhurbaşkanının, ya da başka bir deyişle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanının Cumhurbaşkanı olmasın ı canı gönülden isteyeceğini sanmıyorum. İstediklerini söyleseler de şeklendir, demokrasi taklitçiliği yapıyorlar.

Ancak, bütün bunlara rağmen onların da başka çaresi yok. Çünkü 6’lı masada oturanların hiç birinin aday olma gibi bir formasyonu şimdilik yok, olsa da zaten kazanma şansları söz konusu değil. Tıpkı Cumhuriyetin birinci yüzyılına başlarken kuruluşun ve kurtuluşun partisi, Cumhuriyeti nasıl kurduysa, nasıl maddi ve manevi anlamda bir değer yarattıysa, bugün de aynı şeylere ihtiyaç var.

Kuruluşun ve Kurtuluşun partisi İkinci yüzyılında tesisini sağlamak üzere hazır, Genel Başkan hazır, kadrolar hazır. Bütün mesele, inanmak ve doğru yol yürümekte. Bunun içinde herkes kendini çok iyi hazırlamalı, layık ve liyakatli bir tablo ile Türkiye toplumunun karşısına çıkmalıdır. Bunu en fazla Cumhuriyet Halk Partisi kadroları ve parti adına çalışanlar yapmalıdır. İktidara gelindiğinde herkesin ‘Çok iyi oldu, iyi ki böyle bir tercihi yaptık’ demesi son derece önemli.

O nedenle; Bu iktidar döneminde nemalananlar, hırsız, arsız, faizci, talancı kesim bu araziden uzak bir yerde dursun. Bu arazı Cumhurun, halkın, yurttaşların, yeteri kadar talan edildi, düzeltmek gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR