Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

TÜRKİYE GEMİSİ EHLİNİ BEKLİYOR

TÜRKİYE GEMİSİ EHLİNİ BEKLİYOR

Enflasyon yükseldi, masraflar arttı. Bakımları daha da azalabilir bu dönemde, daha çok kaza, can kaybı demek...

İş için kullanılan taşıtlar üzerinde sıkı bir denetim olmalı, bakımlarını yaptırmayan araçlar trafikten anında men edilmeli, cezalar caydırıcı ve ağır olmalı.

Bakımlı olmayan araçların her daim frenlerinde sorun çıkabilir, tekeri fırlayabilir, yolda hızlıyken aniden arızalanıp dengesizleşebilir, hep kazaya davetiye, hep katliama bilet...

Az cezayla sıyrılan yine kurala uymaz, gevşek bir sistematikte disiplin olmaz. Nice katliam gibi kazalar daha mazallah yaşanabilir.

Sadece bakım da yetmez, arabalar hızlı olmayacak, hız sınırları düşmeli, varılacak yere bilmem kaç dakika önce yetişmek için bunca risk almaya değer mi, değmiyor, her gün kazalar, yiten canlar, sebep olunmalar, her şey ortada, zaman ayan beyan, çağ ayan beyan...

Hız hazdır, hız yaptıkça haz alır zulmedici bir nefs, eroin gibi ve adrenalin der utanmadan, başkasını riske atarak, kötülük yaptıkça haz alışı gibi bir zalimin, kapalı bir yerde bir sigarayla bile anında yüz kişinin kul hakkı alınabilir, düşün hızla alınacak hakları, hız otobanlarda dahi düşürülmeli, taşıtlarda zamanında hız sınırı olsaydı, insanoğlu hız yarışında olmasaydı, yollar bambaşka olabilirdi.

Hakiki yiğitler başa gelip sorunları kökünden, caydırıcı, kazıyıcı üslupta çözmedikçe yol alamayız.

Bugün dışarı çıkmak savaşa çıkmak gibi... Psikolojik ve fizyolojik olarak çok yorucu, nicesine işkence, ölüm riski ise yüz kat artmış durumda, her an yüksekten bir şey başına düşebilir, bir arabaya veya caniye kurban gidebilirsin, vesaire.

Hırslıların dünyasında, böyle yorucu bir çağda, fitnelerin girdabında nice koşmayan koşandan daha hayırlı...

İşte ahir zamanda gerçekleşiyor bir kıymetli hadis daha...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR