Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

KALICI ÇÖZÜM PROJELERİ

KALICI ÇÖZÜM PROJELERİ

Cezalarla mesele çözülmüyor, ülkenin her yerinde devletin halk marketleri olmalı.
Tüm erzak çeşitlerinin kâr gütmeden en asgari fiyattan sunulduğu kamu marketleri tüm sorunu çözer.
İsteyen gitsin istediği marketten kazık fiyata istediğini alsın, halk için marketler kurulursa asla bir avuç müşteriden fazlasını bulamaz burjuva şirketler, hepsine en büyük ceza, en büyük dizgin bağı, en büyük disiplin kamçısı ancak böyle vurulur.
Keşke her muhalif sanatçı şu Tarkan kadar cesur olsa. Bugünler geçecek, yönetim değişecek, bugün olması çok zor görünüyor bunlarla, teklifimiz o günler için, umarız 2023 döneminde hayırlı bir zümre iktidar olur, halk marketlerini, halk mağazalarını her şehirde açar.
Asgari ücretler bugün 100.000 TL olsa bile refah gelmeyecek bu sistemde, her şey asgari ücrete göre zamlanacak...
Bu sistemin önüne nasıl geçilir? Devlet binalar kuracak, devlet arabalar üretecek, devlet market ve mağazalar kuracak, devlet fabrikalar oluşturacak, hem istihdam artacak, hem en asgari düzeyde kâr gütmeden en uygun fiyatlara ürünler milletle buluşacak, aradı aracı olmayacak, burjuva kaybedecek, halklar kazanacak...
Böylelikle burjuvayla savaşa gerek kalmayacak, devlet en uygunu sununca millet holdingleri müşterisiz bırakacak, tüm burjuva istemeyerek de olsa fiyatlarını indirmek zorunda kalacak, az kâr çok hizmet projesi ancak böyle hayata geçer, garibanlar ancak bu aşamada biraz refaha kavuşabilir.
Elbette bunlar yetmez, Avrupa Birliğine giriş süreci yeniden canlanmalı, komşu ülkelerle ticaret yeniden canlanmalı, Ali Babacan, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş gibi ehil, azimli, tecrübeli siyasiler istikbalde birlikte elini taşın altına koymalı.
 
Bu ülke 2025'e kadar yeniden iyileşebilir inşallah, yeter ki doğrulara destek verilsin, yeter ki doğrular doğru zamanda doğu yerde doğru kararları versin, iyi örneklerle faşizm ateşleri, fitne alevleri dahi sönebilir. Elbette yetmez, caydırıcı cezalar getirilirse, hukuk iyileştirilirse, suçlular layığını bulursa, toplumsal düzen de gelir, refahı ayakta da ancak böyle tutabilirsiniz. Güven olan istikrar olan ülkeye yatırım olur.
Rabbimiz doğruluşa şahid olmayı nasib eylesin cümlemize...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR