Mahsum Rençber

Mahsum Rençber

Kar yağdı, el ayak dolaştı!

Kar yağdı, el ayak dolaştı!

Geçen yılda böyle olmuştu, kar yağmış, belediyelerin eli-ayağı birbirine dolanmıştı.
Bu yılda öyle oldu.
Kar yağdı, iyice oturdu, ortada ne temizlik ne de çalışma vardı. Akşam saatlerinde kısmi çalışmalar göze çarptı. Elde kürek çalışan emekçiler, kaldırımlarda kar küredi. Ana arterler, kaldırımlar, büyük sokak araların da çalışma mı?
Hak getire.
‘Kar geliyor’ paylaşımı yapan, kartpostallık fotoğraflar paylaşarak, kar-sanatı fantezisi yapan Belediyelerde kar temizliği için beklenen hamle, geçen yıl olduğu gibi bu yılda gelmedi.
Belki de belediyenin görevi değildir kar temizliği. Vatandaş temizlesin kapısının, dükkânının önünü.
Onların işi var, zaman da az. İhale, arsa, arazi, imar rantı gibi acil işler varken, zamanla eriyecek olan kar ile zaman geçirmenin âlemi ne?
Geçen yolda böyle oldu, yollar tıkandı, hayat durdu, ulaşım aksadı. Allah’tan bu yılki kar yağışı geçen yıla göre kısa sürdü de çok fazla sıkıntı yaşanmadı. Bu kar yeniden gelmeyecek anlamına gelmiyor.
Ve hala, ne ciddi bir temizlik ne de tuzlama var.
Karla mücadele bilinmiyor ise, öğrenmek zor değil. Ciddi bir mücadele yapılacak ve bununla ilgili bir hazırlık var ise, kar başlarken araçlarınız mücadeleye başlar, o çerçeve içerisinde periyodik bir temizlik olur.
Gazetemizin ihbar hattını arayan onlarca vatandaş, belediyelerin kar temizliği yapmamasından şikâyetçi oldu, geçen yılı hatırlattı.
Aynı şey, sadece kayyum değişmiş.
Tek ortak nokta, Belediyeci değiller!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahsum Rençber Arşivi
SON YAZILAR