Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

Kurtuluş Mücadelesi

Kurtuluş Mücadelesi

Allah razı olsun aile hekimlerimizden... İyi hekim gerçekten lütuf ailelere. Çaylak bir acil doktoru sadece ağzımıza baktı, doğru ilaçları vermemiş, geçiştirmiş resmen, hastalık geçmedi aksine ilerledi, yine sağlık ocağı yetişti imdadımıza, doğru ilaçlarla, reçeteyle, muayeneyle... 

Randevu al alabilirsen, sistem çok kötü durumda, aciller de değişmiş, geriye çöküş yaşanıyor sanki. Şu iki yıldır yine işini iyi yapan sağlık ocakları biraz merhem oldu toplumun yaralarına.

Bu yönetemeyenlerle 2023 sonrası gidişat 2000 öncesi kara günlere dönüş gibi. Ali Babacan, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu gibi çalışkan, azimli, sicili temiz, başarılı siyasiler elini taşın altına koymalı, bir araya gelmeli, toplumu beraber ikna etmeli ve başlara birlikte geçmeli, geçiş süreci oluşturup, yaraları sarmalı, yükselişe geçirecek kadroları beraber dizayn etmeli.

Başka çıkar yol görünmüyor mevcut konjonktürde. İnşallah benler bir kenara bırakılır, biz olurlar, şu vatanın kurtuluşu aşkına. Zira giderek zayıflayan sıcak denizler bölgesi, Ukrayna sonrası Rusya canavarı için ideal bir lokma olacak, amaç güney değilse bile güneye odaklanacaklar, ABD ile Suriye hadisesi gibi bölüp pay kapacaklar.

On yıl sonra Suriye gibi olmamak için bugün doğru hamleler elzem, doğru kişilerin doğru yerde doğru zamanda beraber iş yürütmesi lazım. Toplumu doğrulara, dürüstlere yönlendirecek doğru adımlar gerek. Ekonomi, kalkınma için illa bir süpergüçle işbirliği olacaksa bu ABD ve Rusya değil, Çin olmalı. Çin'in hiç değilse bu topraklarda bir işgal planı olamaz. ABD ve Rusya şeytanlarına kim bağlansa zararlı çıkıyor, ya iş tuttuğu bir zaman sonra tüketiyor onu, ya da karşı cehpeyle savaşta buluyor kendini. Ortadoğu ve balkanlarda bir ülke için en büyük düşman ABD ve Rusya... Yani siyonist ve evanjelistler... 

Yirmi yıl önce film senaryosu der geçerdim. Gerçek olduğunu hep beraber gördük ülke ülke... 

Vakit az, iş çok, bu da bir kurtuluş mücadelesidir, iyi görmeli, iş işten geçmeden bir olmalı, cesur olmalı, atağa geçmeli.

Şu ortamda dahi işini iyi yapan vatansever hekimler için bile değer. Şu güzel millet, aziz halklar, ata yadigarı vatan için değmez mi?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR