Aydın Alp

Aydın Alp

YARIN ÇOK UZAKTA

YARIN ÇOK UZAKTA

YARIN ÇOK UZAKTA (ROMAN) Kan davasının gölgelediği bir aşkın öyküsü!

Kentler uyur, geceler uyur, kaygılar uyumaz.

“Başkent Ankara’da eylül sarısı bir gece…

Apartman sakinleri, her gece olduğu gibi televizyonları kapayıp günlük yorgunluklarını yataklarına taşıdılar. Sırt sırta vermiş gibi duran çok katlı binaların ışıkları, söz birliği edinmişçesine birbiri ardından kapatıldı. Serin eylül gecesi, bir anda müthiş bir hızla, irili ufaklı yapıların siluetleriyle doldu.

Aynı saatlerde, Mehveş Hanımın zemin kattaki dairesinden çıkan şair ve senaryo yazarı Bahat, üst katta bulunan dairesine çıkmadan önce, bir süre merdivenlerin korkuluğuna yaslandı; yakın geçmişte yerleştiği bu yeri sorgulamaya başladı. Benliği sürekli Mehveş Hanımla meşgul olmasına rağmen, ilk kez başka şeyler düşünebildiğini fark etti. Merdivenlere rastgele izmarit atıldığını, izmaritlerdeki ruj izlerinden bu kabalığı bayanların yaptığını; elektrik sayaçları tıkır tıkır çalıştığı için binada kaçak elektrik kullanan olmadığını; en kötü günlerinde çok pahalıya satın aldığı paspası, eve temizliğe gelen kadın tarafından çalındığını; birazdan kendi odasının ışığını yaktığında, sadece kendi penceresinin geceye sarı gülüşünü düşüreceğini; karşı apartmanda meraklı bir ihtiyarın veya umutsuz bir aşkla yararlanmış bir kadının gizliden kendisini izleyebileceği olasılığını; intikam hırsıyla peşine düşen Casim ve Bozo adlı iki kardeşin aniden ortaya çıkıp bedenine sayısız mermi yağdırabileceklerini düşündü. Merdiven otomatı, şak diye kapanıp…”

Sürükleyici, sarsıcı, okunası bir roman!

MEHMET MADEN

Elâzığ-Maden’de doğdu. İş hayatına İngilizce öğretmeni olarak başladı. Manisa, Yozgat, Konya, Elâzığ ve Ankara’da görev yaptı. 1993 yılında Kültür Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne geçti. Burada iki yıl çalıştıktan sonra istifa etti ve Afitap Çocuk Kulübü’nün kurucuları arasına katıldı. Bürokratik engeller yüzünden bu işini fazla sürdüremedi. Çere, doğa, av-yaban hayatı üstüne örgütsel ve bilimsel çalışmalar yaptı; yurt genelinde uygulamalara katıldı.

Sinemayla da yakından ilgilendi. Özgün senaryolar yazdı, yazıyor.

Şiir, öykü, roman çalışmalarının yanı sıra çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazdı, köşe yazarlığı yaptı.

Okurla buluşan kitapları: Bir Sabah Hüzün(Öykü, Yaba, 1994)/Alışmak Ayrılıklara(Şiir, Suteni, 1996)/Karanlığın Gül Kokusu (Öykü, Yaba, 1998)/Sevgi Sokağı (Çocuk Öykü, 10Kitap, Özgüven Yayın Dağıtım,2003)/Yapraklar Güneşe Bakar (Çocuk Öykü, 10Kitap, Özgüven Yayın-Dağıtım, 2003)/Yabancı Dil Öğretim Rehberi (Yeryüzü yayınevi, 2004)/Karanlığın Gül Kokusu adlı kitabıyla öykü dalında ödül aldı.

Ankara’da yaşayan yazar, evli ve bir çocuklu.

Şair ve yazar arkadaşım Mehmet MADEN’in, yaşamından da izdüşümler taşıdığını düşündüğüm muhteşem bir yapıtıdır YARIN ÇOK UZAKTA. Okumanız dileğiyle sevgiler, saygılar…

Editörlüğünü yaptığım Amida edebiyat dergisinin 8. Sayısında(Ağustos 1998) Mehmet MADEN’in yayımladığım şiiriyle yazıyı bitirmiş olayım:

BEKLE BENİ

Dolaştır sevişmelerimizi

Yüzünün en güzel akşamında

Bu savaş bitecek/ döneceğim/

Bu ayrılık…

 

Dağların kiri yakamda

Savaşın kiri

Döneceğim…

 

Boynundan silme ama

Soluğumun ıslak şiirini

Savaşsız ve haritasız bir dünyada

İkimiz bir ülkeyiz

Bekle beni/ döneceğim

 

Dolaştır sevişmelerimizi

Yüzünün en güzel akşamında

Bu ayrılık bitecek

Bu savaş…

Bekle beni/döneceğim.

Mehmet MADEN

Kalemi kıvrak şair ve yazar arkadaşım Mehmet MADEN’in güzelim eserlerini okumanız dileğiyle sevgiler, saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Aydın Alp Arşivi
SON YAZILAR