Saffet  Azbay

Saffet Azbay

‘Yeni Sezon Zor Geçmeye Aday’

‘Yeni Sezon Zor Geçmeye Aday’

 

2.Lig ve 3.Lig’de  yeni sezon çok daha zor ve çekişmeli olacak düşüncesindeyim.

İki ligde de geçen yıllara göre önemli camia takımları olacak.Bilakis 3.Lig'de mazisi,hedefi ve potansiyeli olan şehir takımları fazlalaştı.Uzak deplasman sayısı arttı.Şehir takımları önemli seyirci desteğine sahip olacak. Çoğunluğu yıllar sonra bu lige çıktı ve hepsi de başarıya aç. Bu yüzden maddi imkanlarını zorlayacaklar. Arkalarında temsil ettikleri şehrin yarattığı sinerji de olacak. Geçen yıllar gibi boş tribünlere maç oynanan statları değil,tribünlerin dolduğu maçları göreceğiz.

Bir diğer önemli etken ise doğu ve güneydoğudan 8 takım olacak.Bu da bölge takımlarının aynı grupta olacağı anlamına geliyor.

Bu ligden üste çıkmak için bu ligin koşullarına uygun takım oluşturmak şart.Sporcu tercih ederken yetenek,savaşçılık,deneyim ve gençliği bütünleştirmek gerekir diye düşünüyorum.Yani usta ile çırakları,yani komutanlar ile askerleri bir araya getirmek.Türkiye'de liglerin zorluk derecesi alttan üste doğru artıyor.Bir başka ifadeyle alt ligler daha çok mücadeleye dayanırken,üst ligler daha teknik.Üst liglerden alt liglere isimli ve maliyetli sporcular getirmek başarı getirmiyor.Yer aldığın lige göre takım oluşturmak gerekiyor.Geçmiş yıllarda başarılı olan takımları incelediğimizde bunu net görüyoruz.2.Lig ve 3.Ligler yıldızlar ligleri değil,yıldızların keşfedildiği liglerdir.

Yeni sezon öncesinde federasyon bazı haksız uygulamaları kaldırarak alt liglere daha çok kaynak aktarmalıdır.Süper Lig ve PTT 1.Lig,9-10 şehire sıkışırken 2.Lig ve 3.Lig takımların coğrafi dağılım bakımından Türkiye mozaiği oluşturuyor.Federasyonun,takımların giderlerine karşılık aktardığı kaynak devede kulak kalıyor.Belediye ve kurum destekli takımlar bir nebze durumu kurtarıyor.Kişilerin sırtında yürüyen Diyarbekirspor gibi takımlar bu anlamda üvey evlat gibi kalıyor.

Özetle yeni sezon her açıdan çekişmeli ve ilginç geçmeye aday düşüncesindeyim..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Saffet Azbay Arşivi
SON YAZILAR