Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Azizim çocuklar diyorum

Azizim çocuklar diyorum

Çocuklar diyorum azizim, çocuklar.

     Yeryüzünün melekleri, yaratıcının insanlara emaneti, günahı olmayan bir tek çocuklardır azizim.

     Irkı, rengi, dili, dini… ne olursa olsun dünyanın çiçeğidirler. Bu cihan büyük bir bahçe ve bu bahçenin çiçekleri çocuklardır azizim.

Çocuklar diyorum azizim, çocuklar.

     Saf, masumdurlar her şeye ve herkese inanırlar. Çünkü onlar yalan nedir bilmezler, hile nedir anlamazlar. Yalan dünyanın, dürüst misafiri çocuklardır azizim.

     Kirlenmemiş bir dünyaları var, temiz bir kalpleri var. Onlara uzanan kirli elleri görmezler. Her şeyi yürekleri gibi temiz sanırlar. Çünkü kötülük nedir bilmez çocuklar azizim.

Çocuklar diyorum azizim, çocuklar

     Gülünç yüzlü varlıklardır. Allah’ın bir lütfudur. Yuvaların neşesi, anne-babaların göz bebeğidir. Evin bereketi, rızkın artma sebebi çocuklardır azizim.

     Bunca kötülüğe, zulme ve iğrençliğe rağmen dünya yıkılmıyorsa bil ki yeryüzünde yaşayan meleklerin varlığı içindir, dünyanın çiçekleri içindir. Bu dünyanın sütunları çocuklardır azizim.

Çocuklar diyorum azizim, çocuklar.

     Neden Allah en çok onları seviyor biliyor musun? Yalan konuşmazlar, yalan nedir bilmezler, dillerine almazlar. Yalan Allah’ın sevmediği, şeytanın ise çok sevdiği şeydir. Allah’ın yolunda gidenler doğruyu, şeytanın yolunda gidenler ise yalan söylerler. Neden çocuktan al haberi dediklerini hiç düşündün mü? Yalan konuşmayan varlıklar melekler ve çocuklardır. Neden teşbih yapıp, çocukları meleklere benzettiğimi anladın mı azizim?

Çocuklar diyorum azizim,  çocuklar.

     Onlara yapılan bu zulüm, bu işkence, bu iğrençlikler neden? İnsan hiç meleklere kıyar mı,dünyasını başına yıkar mı? Neden söz konusu masum ve çaresizçocuklar olunca üç maymunu oynuyor insanlar? Kimse onları görmüyor(kör oluyor), duymuyor (sağır oluyor) ve konuşmuyor. (benim çocuğum değil deyip, dilsiz oluyor) Azizim çocuklarımızın hayatı bu kadar basit harcanılabilir mi?

Çocuklar diyorum azizim, çocuklar.

     Neden kimse beni duymuyor, yoksa insanların işine mi gelmiyor? Hani konu açıldığında mangalda kül bırakmayan insanlar icraatta ortadan kaybolanlar… Çocuklar diyorum azizim, çocuklar. Anladım, sen de anlamıyorsun beni SUSTUM.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR