Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Başımız Ve Başınız Sağolsun

Başımız Ve Başınız Sağolsun

6 Şubat'ta yaşanan depremden dolayı binlerce insanımızı toprağın soğuk koynunda, ebediyete uğurladık. Milletimizin başı sağ olsun.
Herkes kendinden bir parça enkazın altında bıraktı, BAŞIMIZ SAĞOLSUN. Kimimiz ailesini, kimimiz akrabasını, kimimiz nişanlısını, kimimiz anılarını, hatıralarını... Bıraktı seksen beş milyon yurttaş olarak BAŞIMIZ SAĞOLSUN.
Asrın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Dile kolay yüz yılın felaketi... Güzel Ülkem BAŞIMIZ SAĞOLSUN. Dünyanın dört bir yanından, yetmiş iki millet yardıma koştu. Bizi yalnız bırakmadılar. Devlet liderleri taziye mesajları yayınladılar, Türkiye’m BAŞIMIZ SAĞOLSUN.
Doğusuyla, Batısıyla, Kuzeyiyle ve Güneyiyle MİLLETÇE yek u yeksan olduk, bir olduk ve kendimizi unuttuk, afet zedelerin yaralarını sarmak için koştuk. Anadolu halkları BAŞIMIZ SAĞOLSUN.
Deprem sadece binalara tek etki etmedi. Birçok kişinin insanlığını, ahlakını ve içindeki niyetini dışa vurması için insanlığın tusunamisini de yaşattı. Hepimizin irite olduğu, insanlığın insanlıktan utandığı, vicdanları yaralayan hadiseler de maalesef vuku buldu.
Deprem zedeler can derdindeyken onların mallarını talan etmenin derdine düşen insan sıfatında ki mahlûkatlar; nefsinizi, insanlığınıza tercih edip onun kölesi oldunuz İNSANLIĞINIZ ÖLMÜŞ sizin de BAŞINIZ SAĞOLSUN.
Afet bölgesine giden yardım tırlarının önünü kesen, yardım tırlarını kendi depolarına boşaltan, vicdanlarını şeytanın uşaklarına teslim eden insi şeytanlar İNSANLIĞINIZ ÖLMÜŞ sizin de BAŞINIZ SAĞOLSUN.
İnsanlar bir yudum su beklerken, bir lokma ekmeğe muhtaçken, soğuktan lambada titreyen alev gibi tir tir titrerken yardımların ulaşmasına engel olan, insanlığını karanlık kuyularda boğmuş olanlar, vicdansızlığınızla gurur duyun İNSANLIĞINIZ ÖLMÜŞ sizin de BAŞINIZ SAĞOLSUN.
Enkaz aldın da insanlar can çekişip yardım beklerken, birileri de marketleri ve evleri yağmalıyordu. Allah'tan korkmayan, insanlardan utanmayan şeref yoksunu yaratıklar İNSANLIĞINIZ ENKAZ ALTINDA KALDI sizin de BAŞINIZ SAĞOLSUN.
Namus sadece iki bacak arasındaki şey değil, en büyük namus kavramı dürüst, adil ve vicdanlı olmaktır. İnsanlar başını koyacak bir dam ararken, bu afeti fırsat bilip ev kiralarını ve ev fiyatlarını yükselten namustan bahsedip, en büyük namussuzluğu yapan fırsatçılar avanesi namussuzluğunuzla gurur duyun İNSANLIĞINIZ ÖLMÜŞ sizin de BAŞINIZ SAĞOLSUN.
Ümmet kardeşiyiz deyip, yıllarca damızlık gibi beslediğimiz; hırsızlıklarına, tecavüzlerine, adam öldürmelerine, çetelerine... göz yumduğumuz Suriyelilerde de talan ve yağmanın içindeydi, kendinizle gurur duyun. Deprem bölgesinde üst üste olan iki taşı kaldırmadılar, komşuları can çekişirken onlar Suriye'ye kaçtılar. Damızlıklar gittiler, canları sağ olsun. İNSANLIKLARI ÖLMÜŞ onların da BAŞI SAĞOLSUN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR