Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Derin dosya

Derin dosya

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçim sath-ı mailindede gündeme gelen iddialara göre devletin koruması altında olan, yurtlarda kalan kimsesiz kız çocuklarının fuhşa zorlandığı, uyuşturucuya alıştırıldığı, pavyonlara satıldığı iddiası gündeme gelmişti.

Yine iddialara göre reşit olmayan kız yurdunda kalan kimsesiz kız çocuklarının aralarında üst düzey Asker ve polislerin de olduğu bürokratlara, siyasilere, iş adamlarına servis edildiği iddiası sosyal medya mecralarında sık gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili en son İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Şile’de istişare toplantısında konuştu. Çok önemli iddialarda bulunan Sayın Akşener, oteli olan polis müdürlerinin olduğunu ve bu otellerde fuhuş için yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz, öksüz kızlara fuhuş yaptırıldığı iddiasında bulundu. “Bir konu daha var, eski İçişleri Bakanı olarak özellikle takip ediyorum. Oteli olan polis müdürleri var. O otellerde, fuhuşun ötesi, öksüz kızlar çalıştırılıyor.” demişti.

Bu çarpıcı iddialar, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sorulduğunda, "Eğer böyle bir iddia varsa üzerine gidilmesi gerekir. Somut bilgiler varsa, bu bilgilerin Cumhuriyet Başsavcılıkları ile paylaşılmasında büyük yarar olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

İddialar vahim. Üstü örtülecek bir konu değil. Kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor. Kurumların zan altında kalmaması için savcılar devreye girmelidir.

Güven ruh gibidir, çıktığı bedene bir daha girmez. Milliyet'in, devlete karşı güveni kırılırsa bir daha eskisi gibi olmaz. Bu konular çok çok hassas konulardır. Kamuoyunda güven buhranı olmaması için insanların aklında zerreyi miskal soru işareti kalmamalıdır. İddialara ilişkin yetkili bakanlıklar, kurumlar gerekli soruşturmaları yapmalı, kamuoyuna açıklama yapmalıdırlar.

İnsanlar devletine güvenmeyecekte kime güvenecek. Geleceğimiz olan çocuklarımız ülkemizin yarınlarıdır. Devletimizin ikbali ve istikbalidir. İddalar ivedilikle açığa kavuşturulmalıdır.

Yine iddialara göre devletin huzur ve güvenini sağlamakla sorumlu üst düzey asker ve polislerinde aralarında olduğu bürokratlarla birlikle siyasilerin de içinde olduğu bu iddiaları biran önce şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Temennim bunları bir iddiadan ibaret olmasıdır.

Umarım savcılarımız bu "Derin dosyayı" açar, kamuoyunun vicdanını rahatlatacak adımlar atarlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR