Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Bir oydan ne olur demeyelim

Bir oydan ne olur demeyelim

İlk Seçim raundunda beklenilen sonucun ortaya çıkmaması bir demoralizasyon yarattı. Kısa sürede daha etkili propaganda kampanyasıyla sonuç alınmaya çalışılıyor.

Tekrar sandık başına gitmek için belki bazıları çeşitli gerekçeleri olabilir söz konusu her kes için nasıl bir yönetim söz konusu olunca gerekçelerin bir kenarda beklemesi gerekiyor. Benim bir oyumdan ne olacak dememek ve böyle düşünmemeli. Kilometrelerce uzunluktaki yolun sonuna varmak; atacağımız bir adımla başlar. Her yol düz ve zahmetsiz değildir. Yola çıkarken yolun zahmetini de bilmek ve göze almak gerekiyor. Yola devam demeden de yolun sonu gelmiyor. Eğer 28 Mayıs bir kader seçimi rolü atfediliyorsa vatandaş olarak, biz de geleceğimize sahip çıkmak için, bir oydan ne olur demeden, sandığa gidip oyumuzu kullanmalıyız. Herkesin kullanacağı bir oy birikerek çok oy olur. Çünkü yağan yağmurun damlaları tektir, damlalar birikince sel oluyor.

Seçimin birinci turunda muhalefete gösterilen ilgi sandığa yeterince yansımamıştı. Bunun başlıca nedenlerinden birisi de muhalefet cephesinde yer alanlar tarafından yapılan açıklamaların kafaları karıştırması ve bir güven kırılmasına yol açmasıydı. Şimdi ikinci tura giderken de bu kafa karışıklığı yaratılmaya devam ediliyor. Toplum yaşanan ekonomik sosyal sorunlardan kurtulmak için duyacağı en önemli şeyin güven duygusu olduğu açıktır. İkinci turunun yapılacağı 28 Mayıs seçimi bir nevi referandum niteliğinde olacaktır. İki adaylı bu yarışta 21 yıldır devam eden yönetim sürsün mü yoksa yenisi mi devam etsin üzerinde olacaktır. Birçok insan geriye dönük olarak ekonomiden adalet ve hukuk uygulamalarına kadar hafızalarına takılı kalan, iz bırakan olayların hatırlatmasını yapıyor.

Muhalefet bloğu seçimde kazanabilmesi için Kürtlerin oyuna ihtiyacı varken, Kürtleri sandığa gitmekten soğutacak bazı milliyetçi söylemlerin bu cepheden yapılıyor olmasının Kürtleri sandıktan soğutacağına dikkat etmeleri gerekiyor.

Öyle görülüyor ki, 28 Mayıs seçimi gelecekte de üzerinde çokça konuşulacaktır. Türkiye siyasal tarihinde şimdiye kadar yapılan seçimlerin en önemlisi olarak kayıtlara geçecektir. Bazı eleştiri ve gerekçelerden dolayı sandığa gitmemek yanlıştır. İleride ‘keşke’ dememek için; oyumuzu kullanmalı ve benim bir tek oyumdan ne olur dememeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR