Av. Güler Koçyiğit

Av. Güler Koçyiğit

ÇOK ÇOK AMİN …

ÇOK ÇOK AMİN …

Ahdım olsun !..

Bu illet son bulsun. Hayırlısıyla yeniden eski günlere dönelim ...

Hani Dağkapı’ da çarşı karakolunun oraya yakın, Yapı Kredi Dağkapı şubesinin yanında, Reha İş Merkezinin yanındaki Kuyumcular Çarşısının bitişiğinde bir kasetçi varya hani. Gerçi kaset alan kaldı mı bilmiyorum.

 İşte bu Abimiz taaa benim öğrencilik yıllarımdan beri, hep yeni çıkan kasetlerin adını o an bulduğu karton türü ne varsa (hatta çoğu zaman koli kartonu) onun üzerine yazıp dışarı bırakır ve ilk bir hafta, on gün o kaseti çalıp reklamını yapar.

Şimdi bu yazımı okuyan Diyarbakırlı hemşerilerim iyi bilir. Tabi tek kaset satmi(yor) başka şeylerde sati(yor) bu Abemiz ama eski günlere özlem ve günümüz teknolojisine inat hâlâ kaset-cd satmakta ve çalmakta inat ediyor.

Neyse, O Abemiz daha çok halay kasetleri çalar. Çok güzel halay parçalarıdır bunlar öyle ki insanın  oradan geçerken ilk duyduğunda yalan yok bele bir tur oynamağı geli ...

Sonra diyisen “ ayıptır u, yedi yolun çatıdır, çarşının tam ortasıdır. Ma oynasam oli.” O yüzden vazgeçip yolan devam edisen ...

İşte ben sokağa çıkmaya başladıktan sonra çarşıya çıx(k)tığım ilk gün Dağkapı’ya gitsem ve bax(k)sam O Abe gene öyle güzel halay parçaları çali, Allah vekil oynayacağım orada.

Tev ister yedi yolun çatı, ister çarşının tam ortası olsun, umurumda değil…

Bir şeyde sanırım herkesle mutabıkız, bir şeyi çok iyi anladık.

Hayatı ötelemememiz gerektiğini. Çünkü neyi ne zaman yaşayacağımız ya da yaşamaya vaktimizin olup olmadığını bilmiyoruz... Hayatın yaşadığımız anlardan ibaret olduğunu ve o anların dimağımızda bıraktığı lezzetin tek kazanımımız olduğunu da evde kalarak öğrenmiş olduk… Evet, ne yaşarsak kârmış…

Birde geçen gün arkadaşlarla Mardinkapı’ ya doğri giderken, eski klâs otelin karşısındaki tükenlerin (dükkânların) önünde,  kendisi çok güzel olan ve dünyayı güzelleştirmek için gönderilen (Yıldız Çocuk) bir kardeşimize rastladık.  Yine O da omzuna attığı teybiyle harika halay parçaları çalıp üstüne üstlük O müzikle harika oynuyordu da. Ritim duygusu, hareketler, hele o mendil sallayışı …(vel vel vel vel)

Epeyce de bir izleyici kitlesi vardı ve izleyicilerinin alkışlaması daha bir coşturdu Onu.

Bizde baya bi izledik, hatta videoya çektik. Acelemiz olmasa biraz daha izlerdik.

İşte gidip o arkadaşımızı bulup, Onunla da halay çekeceğim. Gerçi ben Onun kadar güzel oynayamıyorum ama olsun...

Çok uzun kuyruklu halay çekeceğimiz günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle...

Annemin ettiği dua ile : “ Sen sabır başımızı selamete çıkar Allahım .”

Çok çok Aminnnn…

Sevgiyle …

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Av. Güler Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR