Birsen İnal

Birsen İnal

DEĞERLİ BİR SÖYLEŞİNİN ARDINDAN

DEĞERLİ BİR SÖYLEŞİNİN ARDINDAN

 

Öğrencilerimin arşivlediğim fotoğraflarına özlemle bakarken iç geçirerek ‘Ne çok özledim sizi çiçeklerim…’ dediğim bir anda telefonum çaldı. Karşı taraftaki Yazar Şair Halide Yıldırım’dı. Hoş beşten sonra tam da özlemle iç geçirdiğim bir anda beni başka bir bahçede açan çiçeklerle buluşma teklifinde bulundu.

 

 

Çalıştığı İngiliz Kültür Okulları olarak değerli bir projeye imza atmışlar. Projeye dayalı olarak her ay Diyarbekirli bir yazarı öğrencileriyle buluşturma kararı almışlar. Geçen ay Araştırmacı Yazar Şeyhmus Diken’i ve kitaplarını öğrencilerle buluşturmuşlardı. Bu ay da beni davet ediyorlardı. Gidilmez mi böylesi değerli bir davete? Hele ki serde bunca özlem gönülde Diyarbekir olunca hiç düşünmeden mutlulukla kabul ettim. Tarihi ve konuyu belirledik. Konumuz ‘Özümsen Diyarbekir’ kitabım olacaktı.

Yüreğim pır pır okula vardım. Okulun Edebiyat Öğretmeni Sevgili Halide Yıldırım ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayşe Bilgiseven beni karşıladı. Okul Müdürü Gökay Yıldırım ve Genel Koordinatör Halit Rengin ile tanışma çay ve kahve faslı sırasında Sayın Rengin’in söyledikleri eğitim adına çok çok önemli sözlerdi. ‘Okumaya çok önem veriyoruz. Kendi değerlerimizi önemsiyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizi öz kültürleri ile buluşturmak istedik. Proje kapsamında her ay Diyarbekirli bir yazarı okulumuza davet ediyoruz. Geçen ay kentimizin usta kalemlerinden Şeyhmus Diken ile güzel bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirdik. Sizden sonra diğer yazarlarımızı da okulumuzda konuk edeceğiz. Belki de bir ilktir, biz kendi bünyemizde bir de kitap fuarı düzenledik. Okul bahçemizi kitaplarla bezedik adeta. Fuarda öğrencilerimiz biriktirdikleri harçlıklarıyla istedikleri kitapları aldılar. Etkinliğimizden öğrencilerimiz büyük bir keyif aldı, velilerimiz de çok memnun oldu,’ Ben de bir eğitimci yazar olarak bundan çok büyük bir keyif almış hem de onur duymuştum.

Daha sonra söyleşinin yapılacağı kata çıktık. Karşılama muhteşemdi. Okul yönetimi tam kadro kapıdaydı. Tokalaşarak salona girdim aman Tanrım bu nasıl sıra dışı bir karşılamaydı. Diyarbekir türküleri ve alkışlar eşliğinde salona girdiğimde mutluluktan gözyaşlarımı içime akıttım. Halaya durmamak için de büyük çaba sarf ettim doğrusu. Halide Hanım’ın hazırladığı Diyarbekir konulu video izlendikten sonra yine Halide Hanım’ın moderatörlüğünde 5 ve 6. Sınıflarla söyleşimizin birinci oturumunu gerçekleştirdik. Öğlenden sonraki oturumumuz 7. ve 8. Sınıflarlaydı. Ellerinde daha önceden okuma saatinde okudukları Özümsen Diyarbekir kitabı akıllarında soracakları sorularla karşımda pırıl pırıl gençlere baktıkça geleceğe dair umutlarım yeşerdi ve yüreğim İngiliz Kültür Okullarına binlerce teşekkürlerle doldu taştı. Söyleşimizi söz, müzik ve dizelerle gerçekleştirdik. Serde öğretmenlik olunca soru sormadan bırakır mıydım umut çiçeklerimizi. Özümsen Diyarbekir kitabının içinde geçen üç tane deyimi kim söylerse ona kitap hediye edeceğimi söyledim. Kalkan parmaklar arasında Sevgili Gamze üç deyimi söyleyerek ödülünü kaptı. Bu da günümüze ayrı bir renk katmıştı. Söyleşi esnasında söylenmeyen güzel sözcükler imza esnasında kulağıma fısıldanıyordu.

Sıra dışı söyleşimizin finalinde halaylarla topuk vura vura günü kapadık.

 

 

 

 

Teşekkürlerim sonsuz sizlere Sayın Halit Rengin, Sayın Gökay Yıldırım, Sevgili Halide Yıldırım, Sayın Mehmet Gezer, Sevgili Ayşe Bilgiseven ve sıcacık sevgi dolu İngiliz Kültür Koleji Ailesi…

Gönlümüzdeki Diyarbekir sevgisi bitmesin…  

 

 

Birsen İNAL / Eğitimci Yazar

  

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Birsen İnal Arşivi
SON YAZILAR