Birsen İnal

Birsen İnal

Diyarbekir’de dans

Diyarbekir’de dans

Medeniyetleri buluşturan Anadolu Ateşi’nin yolu kavimler kenti Diyarbekir’den geçti.

Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Dünya markası olan Anadolu Ateşi’nin yolu Diyarbekir’den geçti bu kez. Tıklım tıklım dolu olan 700 kişilik kongre salonunda dansçılar ayakta alkışlandı.

b-020.jpg

Yüzyıllar boyu sanatın en estetik dalı olan dansın modern ve yöresel tüm ezgilerini içerisinde barındıran bir kültür elçisi olan Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan; 1999 yılında, yıllar öncesine dayanan bir hayali gerçekleştirmek üzere eski adı Sultan’s of the Dance olan dans  topluluğunu kurarak temelini atıyor kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi’ni. Önce gazetelere verilen, “dansçılar aranıyor” ilanına başvuran 750 aday arasından 90 genç seçilerek iki yıl gibi bir zaman sürecine, günde 8 bazen de 16 saat süren disiplinli ve zorlu çalışmalar, teorik dersler, estetik, egzersiz, diyetisyen ve masaj uzmanları ile çalışmalar sonucunda Sultan’s of the Dance kuruluyor. Modern ve yöresel motiflerle hazırlanan birinden güzel ve göz alıcı kostümler ve müzikler eşliğinde sadece ülkede değil deyim yerindeyse tüm Dünya’da gösterilere başlıyor dansın sultanları Dans Kralı Mustafa ERDOĞAN yönetmenliğinde.

bbb-020.jpg

Cuma günü akşam, Anadolu Ateşi, kusursuz sahne şovlarıyla, görsel efektlerle medeniyetlerin başkenti Diyarbakır’da medeniyetleri buluşturdu adeta. Doğu ile batı kültürlerinin harmanlanmasıyla halk dansları, modern danslar ve bale üçlüsünden dünya kalitesinde kültürel danslar izledik hayranlıkla alkışlayarak. Kolay değil, iki saat kesintisiz bir şekilde değişik halk dansları figürlerini konsepte uygun kostümlerle sunmak. Bu anlamda Anadolu Ateşi Dansçıları, tartışılmaz bir performansla sundular gösterilerini. Yürekten kutluyorum tümünü. Ayrıca sponsor olan tüm kurum ve kuruluşları da kutlamak gerek böylesi kültürel etkinliklerle bizleri buluşturdukları için.

bbbb-005.jpg

Mustafa Erdoğan imzasını gururla taşıyan Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtan ANADOLU ATEŞİ; meşaleniz hiç sönmesin, aranızdan çıkacak olan Mustafa ERDOĞANLAR yolunuz açık olsun.

bb-040.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Birsen İnal Arşivi
SON YAZILAR