Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

Doğruluş reçetesi

Doğruluş reçetesi

Salahaddin ve Alparslan, Kürd ve Türk'ün sadrı iman dolu arslanları idi.
Bugünün bazı münafık korkakları gibi küflü ırkçılıklara, boş lakırdılara gömülseydiler eğer, ne tarihin ne de aziz milletin yüz akı olamazlardı.
Zafer sancaklı öncüler tarihte hep icraat adamı olmuşlardır. Aynı zamanda hep ümmet şuurunda olanlara nasib olmuştur tarih yazmak...
Son 3 asırdır hakiki mücadelenin sadece edebiyatı parçalanıyor.
Kanuni ile zirveye çıkan nizam ruhu, Şehzade Mustafa'nın şehadeti ile fetrete girmiş, Bağdat Fatihi Murad sonrası çöküş başlamıştı.
Abdülhamid Han hatasıyla sevabıyla direnmeye çalışmış, lakin münafık zalimler yüzünden muvaffak olamamıştı.
Nihayetinde Abbasiler, Selçukiler, Eyyubiler'den sonra Osmanilerin de devri son bulmuştu.
Hiçbiri İslam'ın devleti değildi, ancak bir nebze İslami hukuk ile yönetiliyordu, bu bile birçok toplumsal şifaya yetiyordu.
Bugün yeni şeyler söylemek lazım, müminlerin tüm lisansları öğrenip tebliğ faaliyetleri başlatması lazım. Artık internetle her ülkeye her eve rahatlıkla hakikatin davetini sunabiliriz.
Ülkelerin, devletlerin, hükümetlerin aradığı şifa İslam'da... Hakikatten uzak kaldıkça hep yarım, suni kalacak sistemler, zümreler...
Asr-ı Saadet dönemi çok iyi araştırılmalı, eserleri dünyaya yaymalı, o altın çağda filozofların bile ütopyalarının ulaşamayacağı mutluluk dönemi, toplumsal nizam, muhteşem huzur, refah, aydınlık, gelişim... Anlatılmalı...
Hakikat asrı hakkıyla anlatılmalı ki, gelecek asırlar için toplumlar kendisine örnek almak istesin, gerçeği görmek istemeyenin bile gözüne sokacak gayretimiz olmalı.
Diyarbakır, Kürd ve Türk ve Arab halkları, Türkiye, IKBY, İran, Mısır, Ortadoğu, tüm İslam coğrafyası ancak İslam hukukuyla gelişebilir, iyileşir.
Mikrodan makroya herkesin içindeki o boşluk, yüreklerindeki o hasret hep Saadet Asrı Nizamına duyulan özlemin tezahürüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR