Av. Metin Kılavuz

Av. Metin Kılavuz

Dolar kaç gram (!)

Dolar kaç gram (!)

Şehirler ile kentler arasında ki temel fark; şehir, kadimden gelir, çok eskilerden kalma tarihi ve kültürel bir hafızaya sahiptir. Kent ise sonradan oluşmuş ve yeni olandır. 
Tarihi ve kültürel alt yapısı çok eskilere dayanan Amed kadimdir.Tarihte ki yaşıt şehirlerde yıkıntılar arasında arkeolojik kazılar yapılırken, Amed’de ,yaşam kesintiye uğramadan yaşayarak günümüze gelmiştir.
Şehirlerin hafıza odaları da diyebileceğimiz mekânları vardır. Bu mekânlar geçmiş ile günü buluşturan ve yarını konuşan yerlerdir. Şehrimizde buna en iyi örneklerden biri Ulucami önünde kurulan Amed kürsüleridir. En taze günceli burada ki sohbetlerden öğrenmek mümkündür.
Xale Pişar ( Pişar dayı) yine Ulucami önünde her zaman ki yerine kurulmuş, sağ elinde mendili ile alnı ve boynunda sıcaktan boncuklaşan terini siliyor. Konu son günlerin siyasal süreç değerlendirmesi.
-Ne uçakmış bu böyle İstanbul-Moskova-Venezuela rotalı.40 kez Venezula’ya gitmiş. Acaba niye? Biz biliyoruz da burada açık konuşsak sıkıntı olur. Uçağa kimlerin bindiği kadar, kargo kapasitesi de önemli. Dolar banknot ağırlığı 1 gram, yüksekliği 66,3 mm, genişliği 153 mm, kağıt türü %75 pamuk %25 ketenmiş. Acaba malum uçak kaç ton dolar veya kaç ton altın taşıyabilir. Avusturya’da yakalanmış uçağın sahibi. Geçenlerde bir gazeteci ile kayda aldığı konuşmayı sızdırdı. Mesele gazeteci değildi tabi onun üzerinden, iş tuttuğum herkes kayıt altında demek istedi. Uzun ve derin konu. Güzelim uçakla Venezuela peyniri taşımamıştır umarım.
-HDP’nin üstüne çok gidiyorlar. Kavganın bile kendine özgü kuralları vardır. Şehrimizde kavgada bir kişinin üstüne birden fazla kişi gitse hemen müdahale edilir. Ayıplanır. HDP ile yapılan kavgada herkes üstlerine gidiyor. Yiğit bir parti ne yaparlarsa yapsınlar diz çöktüremiyorlar. Kapatacaklarmış, kapatsalar ne olur, HDP’nin tabanı anka kuşu gibidir. Yuvaları ise Kaf dağında ki bilge ağacıdır. Yani anlayacağınız biz tek onlar hepsi. Sıkıntı yok biz buradayız.
-Şu nu da demeden edemeyeceğim. Karpuzumuzu bi rahat bırakın artık. Şehrin birçok tarihi ve kültürel değeri varken karpuzu sembolize etme çabasından vazgeçin. Öyle yaptınız ki karpuz yeme iştahımızı kapattınız. Sivil toplum örgütlerinden bir istirhamım olacak; lütfen logolarınızda ki karpuzları çıkartın. 
Bir dolar banknot 1 gram…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. Metin Kılavuz Arşivi
SON YAZILAR