Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Ekmeğe zam ve uzaya yolculuk

Ekmeğe zam ve uzaya yolculuk

Ekmeğe, ulaşım ücretlerine, birçok tüketim ürünlerine peş peşe zamlar geldikçe, açlık ve yoksulluk sınırında yaşayanların nasıl yaşayacağız kaygısı bir kademe daha artıyor. Birçok bağımsız ekonomist ve enflasyon araştırma gruplarına göre enflasyonu çok düşük gösteriyor eleştiri bombardımanına uğrayan TUİK vatandaşın enflasyonu daha fazla hissettiğini açıklıyor. Buna rağmen piyasalarda güven endeksinin arttığını söylüyor.

Enflasyonu kendi açıkladıklarından fazla hisseden piyasalarda nasıl bir güvenin geliştiği bilinmiyor. Birçok görsel ve yazılı medyada asgari ücretlilerin, emeklilerin feryatları her gün haberlerin ana gündemi olduğu koşullarda sadece yaşam koşulları gittikçe zorlaşmıyor, bu sınırlarda yaşayan insanların umutları hayalleri de ortan kalkıyor. Yaşamak birçoğu için anlamını yitirmeye başlıyor. Zor ve sıkıntılı bu koşullarda karınlarını zar zor doyurmaya çalışan insanların temel beslenme gıdası olan ekmeğe yapılan zamlarla sofralarından bir lokma daha eksildi. Bir tarafta ev kiralarının asgari ücretle yarışması varken faturalar ve beslenme giderleri bir de çocukların okul masrafları eklenince basit matematik hesabı olarak gelen gideni nasıl götürecek.

Yeryüzünde bu koşullarda yaşamaya çalışırken 55 milyon dolara bilet kestirip uzay yolculuğu birçok ekonomist tarafından eleştirilmektedir. Bu kadar yüksek maliyetli yolculuğu propaganda amaçlı ve seçim yatırımı olarak değerlendiriyor. Daha önce yapılan geçiş garantili yollar ve hava alanları gibi zaten sıkıntıda olan ekonomiye ağır bir yük olarak değerlendiriyor. Ekonomik darboğazdan geçtiğimiz günümüz koşullarında bu seyahate ödenen parayla ne tür yatırımların yapılacağı ya da ne kadar emeklinin maaşının ödeneceği gibi kıyaslamalar da yapılıyor.

Bir tarafta çekilemez hale gelen yaşam koşullarımız. Yaşanan umutsuzluklar, hayattan beklentisiz hale gelen insanlar; diğer taraftan getirisinin ne olacağının tam olarak belli olmadığı pahalı uzay yolculuğunun getirisi ya da kaybı. Birçok insanın ilgi alanına girmezken bir kısmı da duygu karmaşası içinde seyrediyor. Birçok durumda yaşandığı gibi duygularda uçlarda seyrediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR