Bêjdar Ro Amed

Bêjdar Ro Amed

Enerji ve Enerjist

Enerji ve Enerjist

Enerji alanı tam olarak çözülmüş bir alan değil. Enerji konusundaki incelemeler devam etse de, buna dair kimi somut veriler de var. Enerjinin kendisi oldukça hızlı olan bir akışı temsil eder. Enerji akışı yavaşlayıp, ağırlaştığında formlaşma meydana gelir. Evrendeki her forum, enerjinin şekil almış halidir.

Enerji ve Esneklik

Doğadaki tüm çeşitlenmeler, enerjinin esnek haliyle ortaya çıkar. Enerji, düz-çizgisel bir hat izlese, katı bir akışa sahip olsa, bunca çeşitliliğin ortaya çıkması imkansız olur. Dünyamız ve evrendeki tüm çeşitliliğin kaynağında, enerjideki esneklik hali vardır. Enerjideki esneklik, rahat çıkış yapmayı ve çeşitlenmeyi oluşturmaktadır.

Enerji ve Biriciklik

Enerjinin çok temel bir özelliği de, oluşturduğu her şeyin biricik olmasıdır. Biricik olma, oluşum gerçeğinde adeta bir zekaya karşılık gelir. Her oluşum, kendi özgünlüğü ve kendi biricikliği içerisinde konumlanır ve bu evrensel bütünlüğe katılır. Enerjinin, her forumdaki biricikliği görülüp anlaşılmadan ne doğa, ne çeşitlilik ne de yaşam anlaşılmaz. Enerji ve evrenin dili özgün ve biricik olma dilidir.

Biriciklik ve Anlam

Her oluşum, kendi özgünlüğünü, kendi bütünlüğünde taşır, bu durum onu biricik kılar. Evrendeki enerji etkileşimleri bu oluşum ve özgünlükle meydana gelir. Buradaki senkronize durum incelenmeye değerdir çünkü anlamın esası bu noktada açığa çıkar. Aynı zamanda yapay anlamların son bulduğu noktada burasıdır. Anlamsal bir hayattan bahsediyorsak, anlamın nasıl bir içeriğe sahip olduğunu da bilmeliyiz.

Enerji ve Teknoloji

Bilim ve teknolojideki gelişmeler, enerjinin yaşam karşısında nasıl bir öneme sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Akıllı teknolojilerin hayatımıza girmesi, bu gerçeği daha fazla görünür kıldı. Bu, enerjinin akıllı telefonlarla vücut bulmasıdır. Bu aşamanın ardı ise enerji tıbbı’dır.

Enerji ve Tıp

Enerji, akıllı teknolojiden tıbba doğru gelmektedir. Enerji tıbbı olarak ifadeye kavuşan ve insan sağlığını çok ilgilendiren bir noktaya doğru ilerliyoruz.. Her ne kadar üstü kapalı bir geçmişi olsa da, enerji tıbbının bugün görünür halde olması önemlidir.

Enerji Tıbbının Önemi

Enerji, tüm oluşumların temelidir. Enerji dahilinde olmayan hiçbir şey yoktur: Yediğimiz yemekten bindiğimiz arabaya, okuduğumuz kitaptan çay içtiğimiz fincana, ağaçtan havaya, taştan güneşe kadar her şey enerjiden oluşmaktadır. Her şeyin enerjiden oluştuğu bir evrende enerji tıbbı olması ve görünmesi gereken bir şifa alanıdır. Şifanın esası enerji ile olandır.

Enerjist

Enerjist, enerji ile şifa işlemini gerçekleştiren insandır. Enerji ile şifa işlemi, bu konuda çok iyi yetişmiş Enerjist’lerle olur. Enerjist’in temel özelliği, önce kendini tanıması ve bilmesi, kendinde saf enerji alanlarını keşfetmesi, zihnini sessizleştirerek enerji akışını sağlaması ve doğadan gelen yaşamsal enerji ile kendini bütünleştirmesidir. Bu özellikleri kazanan Enerjist, enerji tıbbının şifacısı veya doktoru haline gelmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bêjdar Ro Amed Arşivi
SON YAZILAR