Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Ey Efendiler, koltuk derdinizi bir kenara bırakıp eğitimle ilgilenin!

Ey Efendiler, koltuk derdinizi bir kenara bırakıp eğitimle ilgilenin!

Son günlerde Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ki atamalar ve görevden almalar dur durak bilmiyor. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri arasında sanki bir inat, bir koltuk çekişmesi var. İdareciler geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimlerini bir kenara bırakıp, kendi ve yandaşlarının koltuk derdine düşmüşler.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Cafer Gülseven bir günlük mesainin ardından görevden alınmıştı, onun yerine Bismil İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulaziz Doğan atanmıştı. Atanan Abdulaziz Doğan da sadece bir gün mesai yaptı, görevden alındı. Yerine, ondan önce görevden alınan Cafer Gülseven getirildi. Gülseven, sadece 24 saat çalışıp, alındığı görevine geri döndü, yeniden görevden alındı.

Beri tarafta, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Kayahan Şubaşı atandı. Subaşı'ndan boşalan şube müdürlüğüne de Zülfü Özkan atandı. Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Ahmet Atabey yeniden atandı. Ergani ilçe milli eğitim müdürü Ebubekir Ekin ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şube müdürü olarak atandı.

Bir koltuk sevdası, bir yandaş, bir partizanlıktır gidiyor. Bu inat, bu çekişme şehrin Eğitimine zarar veriyor.

Kimsenin çocukların Eğitimini düşündüğü yok. Siyasetçi referanslarıyla kim hangi koltuğu alabildiyse yarışında.

Bazı İlçe Milli Eğitim Müdürleri mahkeme kararıyla geri geliyor, bazıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararıyla görevden alınıyor. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü cadı kazanı gibi kim kime, dum duma...

Bir milletin yükselmesi ancak eğitimle, bilimle olur. Koltuk kavgasıyla değil.

Bir çok alanda olduğu gibi ne yazık ki Eğitimde de Diyarbakır birçok ilin gerisinde .Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Diyarbakır 81 şehir arasında 55. Sırada bu tablo içler acısı bir durumdur.

Liselere Giriş Sınavı'nda da durum hiç iç açıcı değil. (LGS) Türkçe dersinde Diyarbakır ortalaması 8, Fen Bilimleri dersinde ortalama 6,5, Matematik dersinde ortalama 3,5, İnkılap Tarihi dersinde ortalama 5, Yabancı Dil dersinde ise ortalama 3 nettir.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki bürokratlar atamayla, görevden almayla uğraşacaklarına asli görevleri olan eğitimle uğraşsınlar.

Ey efendiler! Koltuk derdinizi bir kenara bırakıp, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimiyle ilgilenin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR