Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

Gelişim

Gelişim

Mum dibine ışık vermez, ancak içten aydınlanan dışa ışık verir, yüzünü güneşe çeviren gölgeleri göremedi, gölgede yaşayanın güneşi görmemesi gibi değil, oysa en güçlü gölge ışığın en kuvvetli vurduğu yerdeydi, şimdi karanlık o bütün günahların üstünü örten kirli bir yorgan gibi, şimdi aydınlık için değil, daha çok parlamak için ışığa pervaneler, oysa karanlığı hissetmeyen aydınlığın tadına gerçekten varamaz, geceye küfredeceğine bir mum yak!

Şu yarı aydınlara bak, bilgisiz yüreklerden nasıl da daha tehlikeli, çocukların karanlıktan korktuğu gibi korkuyorlar aydınlıktan, ne trajikomedi ama! Bir düşeni kaldırma peşindeler, oysa etrafı bir aydınlatsan, kimseler düşmeyecekti, düşmek etrafı görmemektendi, ışıksızlıktan!

Basit bayağı gafil genelde çokça kınar, kavrama yetisine, anlama seviyesine ulaşamadığı her şeyi, utanması gereken kınanan mı? Dağ yüksek diye tavşanın küsmesi misali...

Rüzgar ateş için neyse ışık için ayrılık da o, küçük ateşleri söndürür, büyük güneşler ise hararetlendirir.

Kapalı kafa kapalı oda gibi havasızlaşır. Bağnazlıkla barbarlık arasında sadece bir adım vardır. Pozitife doğru değişmeyenin derdi gerçekler değil, gelişim hiç değil, kendi bitlenmiş gururudur. Sen uçuruma bakarken, uçurum da sana bakar, iki değil, üç değil, dört boyutlu düşünmeli, yatay ve dikey ve altı yönden...

Ne kadar yükseğe çıkarsan o kadar geniş görürsün, diledikleri kadar uğraşsınlar, köreltilmek istenen filizler tersine daha da büyür.

İyi kitaplar da salih ahbaplardır. Hemşehrilere mesela Diyanet ve Ensar kitabevini öneriyorum, orada dostlarla oturup bir kitap tahlili yapmak, bir fikir teatrisi, bir düşünce antrenmanı ruha çok iyi gelir, böyle kitap kafeler aziz şehirde arttıkça artmalı, genç yüreklerin buluşma yeri olmalı. Müslümanlar edebiyat, düşünce üretmeli.

Hayır yarış için değil, batıl kim ki hakikiler onla yarışsın, batıl yalan, hakikat gerçek, gerçek rakipsizdir, hele yalanlar gerçeğim hiç rakibi olamaz.

Müslüman Allah rızası hedefiyle özünü geliştirmek için derine dalmalı, donanmalı, üretmeli. Diyarbakır'ın üreten gençlerine çok ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR