Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Gündemler girdabında boğulmayalım

Gündemler girdabında boğulmayalım

O kadar yoğun gündemler trafiği içinde takip etmekten neredeyse kafamız dönüyor. Hafızamız almakta zorlanıyor. Çok hızlı değişen gündemler zinciri içinde takip etmek neredeyse imkânsız hale geliyor. Öyle ki her sabah yeni bir iddia, gündemleşerek herkesi peşinden sürüklüyor. Bu kadar hızlı gündem trafiği içinde adeta boğuluyoruz.

Bir süredir Sedat Peker’in yaptığı açıklamalar, kaset bombardımanı günlük yaşamımızın değişmez konusu oldu. Her sabah kalktığımızda acaba yeni kaseti yayınlandı mı? Diye sosyal medyaya göz atmadan güne başlayamaz hale geldik.

Mafya lideri Sedat Peker’in yayınladığı kasetler ve sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarına gösterilen ilgi öylesine bir patlama yarattı ki; sosyal medyada izleme rekorları kırdı.  Bu açıklamalar sadece insanların ilgisini çekmekle kalmadı; ülke siyasetinin de gündemini belirledi. Bu ilgi öylesine bir yoğunluğa ulaştı ki; şimdiden sınırları aştı. Gelecekte bu iddiaların nasıl sorunlara yol açacağının önü açık gibi gözüküyor. Vatandaşlar olarak bizleri nasıl etkileyecek?  

Ortaya atılan bu iddia ve açıklamalardan; belki basını ve sosyal medyayı yakından takip eden bazıları için çok yeni olmasa da ortaya saçılanların bile ne kadar buzdağının görünen kısmı olduğu, yüzeysel kaldığı yönlü değerlendirmeler de yapılmaktadır.

Suya kapılan gazel misali suyun akışına kapılmadan, gündemler girdabında boğulmadan, derin bir soluk alarak düşünmek gerekiyor. Kafamızda peş peşe gelen zincirleme sorunların yanıtlarını aramamız gerekiyor. Ortaya atılan bu iddialar ne kadar doğru? Bu duruma nasıl gelindi? Nasıl düzelecek? Rahat ve huzura ne zaman ve nasıl kavuşacağız?

Cevabını aradığımız sorular ne kadar çok, cevapları çetrefilli olsa da gerçekler eninde sonunda kendini gösterecektir. Zaman doğruyu yanlışı ayıklayacaktır. Çünkü dendiği gibi güneş balçıkla sıvanamaz ve gerçekler eninde sonunda kendini dayatacaktır. Ancak kaos ve karamsarlık ne kadar ruh halimize hükmetmeye çalışsa da yine de umudumuzu kaybetmememiz gerekiyor. Yaşamdan ve gelecekten umudumuzu kaybedersek; o zaman gerçekten her şeyi kaybederiz. Çünkü yaşam ancak umutla var olmaktadır. Elimizde her zaman kalması gereken de umuttur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR