Av. Metin Kılavuz

Av. Metin Kılavuz

Her Bi Ji Babayasa Mahkemesi(!)

Her Bi Ji Babayasa Mahkemesi(!)

Futbol dünyada seyri en yüksek spor branşı. Eee ne de olsa dünya ticaretinin % 10’nunu kapsıyor. Sevilmese de endüstriye dönüşmüş boyutu ile sevdiriliyor. Son durumu da öyle zaten. 

Neyse asıl konumuza dönersek; 

Türkiye siyaseti adeta futbol maçına benzemiş durumda. Çok kalabalık olmayan bir lig. İktidarspor,  Muhalefetspor ve Ötekispor. 

Tribün dizilişi ise; şeref, vip ve kapalı iktidarda, maraton muhalefette, misafir takım bölümü de ötekilere ait. Ötekilerin durumu tabi ki (doğal olmayan yöntemlerle) doğal olarak farklı. Yerleri var ama kendileri içeri alınmıyor. Çünkü güvenlik gerekçesiyle dünya rekoru her maçında egale edilen taraftar yasağı var. Yasağın içinde gözaltı, tutuklama vs ne desen varda var.  

İktidar tribününde yazılı pankartlardan öne çıkanlar Tek Millet gerisi İllet, Ya Sev Ya Terk Et.  

Muhalefet tribünü, Bizde Sizdeniz  Öteki değiliz, önlüklü çocukların( içimizde ki çocuğu katleden büyükler) elinde Türküm Doğruyum Çalışkanım. Ötekilerin tribününde geceden gizlice asılan; Sporda Cinsiyet ve Milliyetçilik Ayrımı olmaz, Herkes Eşit Herkes Farklı, Spor Salonları Arena Siyasetçilerde Gladyatör Değil, Direne Direne Kazanacağız. 

 Ve tiyatral maç başlar; ötekiler hep kendi ceza sahasında. Yan hakem bayrak kaldırır.- Niye bayrak.  

-Ofsayt.  

-Kendi ceza sahamızdan çıkmadık ki. 

- Olsun ya çıksaydınız. 

 Orta hakem kırmızı kart. –Niye? pozisyon bile yoktu.  

-Olsun önceden önlem, ne olur ne olmaz, hem siz kırmızıyı çok seviyorsunuz... 

Maç olur da gece yorumcuları olmaz mı. Olur elbet, burası yeni Türkiye. Uzmanlıkları kendilerinden menkul zatlar, tüm Tv  ekranlarında .İzleyen var mı? Yok denecek kadar az. Peki izleyiciler nerede? bir kısmı Netfilix’te dizilere takılıyor, diğer kısmı da belgesellerde. Ekseriyeti ise sosyal medyada korsan bildiri telaşında(!) 

Bunlar olurken kuralları kurala bağlayan Mahkeme’de  Ötekileri kapatınnnn!!! naralı salvolar havada uçuşur. Ee nede olsa bitmiyorlar. Ne yapılsa da sesleri kesilmiyor. Ne gerek var maça ve hakeme. Kapatalım gitsin. Daha lep demeden çekirdeği anlayan görevliller hazır kıta. Gizli ve acil,  kapatın iddianamesi, Anayasa Mahkemesinde. Büyük Mahkeme; cılız bir sesle; -ya bunun yarın AİHM’si var osu var busu var (şusu çok da önemli değil) kardeşim, belge vs eksik böyle de olmaz ki. Eksikleri tamamlayın der. Vay sen misin? bunu diyen. Orta yaş üstü delikanlı kurt siyasetçi, Anayasa mahkemesini kapatın der gür sesiyle.  

Nedir bu Kadın söylemi. Kadın öldürülür erkek suçlu. Hele bir sor niye öldürdün. Kadın dışarı çıkar erkek şiddet uygular. Hele bir sor niye? Kocasından izin aldı mı? Nedir bu yav cinsiyet özgürlükçü kadın yaklaşımı. Cinsiyet özgür olabilir mi? Elbette ki hayır(!) 

Masaya baba yumruğu lazım. Kapatın Anayasa Mahkemesini. Açın yerine erkekk gibi bir Babayasa Mahkemesi, dünya erkek görsün. 

Her Bi Ji Babayasa Mahkemesi(!). 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Av. Metin Kılavuz Arşivi
SON YAZILAR