Nesrin Erdoğmuş

Nesrin Erdoğmuş

HEVSEL BAHÇELERİNDE DUT ŞENLİĞİ

HEVSEL BAHÇELERİNDE DUT ŞENLİĞİ

Sevgili okuyucularım merhaba

Geçtiğimiz pazar günü Hevsel Bahçelerinde memleketimize güzel ve katkı sunan bir etkinliğe katıldım.

Dut Şenlikleri

Diyarbakır’da dut toplama etkinliği düzenlendi. Ve Basın dünyası Sivil toplum örgütleri Dicle üniversitesi ve vatandaşlarımız bu etkinliğe oldukça yoğun ilgi göstermişti.

Düzenlenen etkinlikte Diyarbakır’da yaz meyvelerinin başında yetişen dutlar vatandaşlar tarafından oluşturulan Kuzey Yıldızı Platformu üyeleri ile beraber toplandı. Toplanan dutlar Ekonomisi zayıf okul öncesi çocuklarımıza ve bakımevlerindeki yaşlılara verilmek üzere Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Devlet Su İşleri’nde oluşturulan kurutma alanlarında kurutulmaya bırakıldı.

Yani sevgili okuyucularım sağlıklı bir şekilde kurutulma gözler önüne seriliyor.

Konuyla ilgili olarak da Kuzey Yıldızı Platformu sözcüsü şu ifadelere yer verdi:

“Diyarbakır dut kentidir de. Kentimiz baharın yaza döndüğü haftalarda dut kokar. Eliniz yetişirse koparıp yiyebilirsiniz ancak ağaçta kalanlar yere dökülerek heba olur. Kuzey Yıldızı Platformu’nun bölgesel ölçekte duyurmak istediği kent hakkı, kenti mekân olarak görmektir, kent kentlinin mekânıdır, kent kentlinin hakkıdır. Kamusal alanda yer alan dut meyvesi de kentimizin ortak değeridir. Kentimizin dutlarının heba olması yerine en azından bir kısmını toplayıp kurutup paketleyerek yurtlardaki ve ekonomisi zayıf okul öncesi çocuklarımıza ve bakımevlerindeki yaşlılarımıza dağıtabiliriz.” diye açıklamalarda bulundular. Kuzey Yıldızı platformuna başarılar diliyor başka yararlı etkinliklerde bulunmaları için iyi çalışmalar diliyoruz. Ayrıca bu etkinlikte Udi Yervant da uduyla ve o güzel sesiyle bizlere Diyarbakır türküleri söyledi. Güzel bir günden siz okurlarına şuan bu yazıyı dişçi koltuğundan yazıp gönderiyorum. Sürçü lisan ettimse af ola.

Sevgilerimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nesrin Erdoğmuş Arşivi
SON YAZILAR