Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Kadınlar diyorum azizim

Kadınlar diyorum azizim

Kadınlar diyorum azizim kadınlar. Cennet kokan analar diyorum. İnsan hiç analara kıyar mı? Nerden nereye geldik azizim. Eskiden ecdat kadına değer verirdi, ona danışırdı, kadının kıymeti vardı. Şimdi ise sokak ortasına öldürülüyorlar azizim öldürülüyorlar.

     Kadınlar diyorum azizim kadınlar. Dünyayı güzelleştiren kadınlar. Erkeklerin kirlettiği, kadınların temizlediği adaletsiz bir dünyada ezilen, çile çeken kadınlar. Dünyanın derdini küfesinde taşıyan kadınlar diyorum azizim kadınlar/kadınlarımız diyorum azizim.

Kadınlar diyorum azizim kadınlar. Dünyanın en güzel, en güçlü varlığı kadınlar. Erkeklerin başına gelebilecek en güzel şey, insanoğlunu doğuran varlıktır kadınlar. Erkekler, kadınsız ne olurdu hiç düşündün mü azizim? Susuz bir ağaç gibi kuruyup giderdi. Koku veren bataklık gibi yanına yaklaşılmazdı. Ah azizim ah şu kadınlar yok mu şu kadınlar? Dünyanın en harika varlıklarıdır.

Kadınlar diyorum azim kadınlar. Keşke dünyayı kadınlar yönetseydi. En uzun süreli savaşlar yirmi dört saat sürerdi. Onlar silahlarla, insanlıkla savaşmazlar. Cehaletle savaşırlar, açıkla, yoksullukla savaşırlar. Onlar küresel iklimle ilgili dünyanın ekolojik saatini tamir etmek için savaşırlar. Kadınlar bir mucizedir azizim.

Kadınlar diyorum azizim kadınalar. Onlar omuz omuza verdiklerinde hiçbir kuvvet o bendi yıkamaz. Onlar nazlıdırlar, naif yürekli, kalender insandırlar. Allah’ın erkeklere verdiği lütufturlar. Sevmesini bilene gül, kıymet bilmeyene ise dikendirler. Kadınlar nezaket sahibidirler azizim.

     Kadınlar diyorum azim kadınlar. Erkeği erken yapan kadındır. Erkeği doğuranda kadındır. Azizim Erkek, kadının kıymetini bilirse vezir, bilmezse rezil olur. Kadına hak ettiği değer verilmelidir. İnsanca sevilmeli, öldürmek yerine yaşatılmalıdır. Hiçbir haklı gerekçe bir kadının katlını vacip kılmaz. Keşke kadınlarımızı öldürmek yerine, insanca yaşatabilseydik azizim. 

     Kadınlar diyorum azizim kadınlar. Hiçbir şairin dizelere sığdıramadığı şiirdir kadın. Hiçbir yazarın yazamadığı romandır kadın. Hiçbir tarihçinin anlatamadığı bir efsane, destandır kadın. Mecnunu çölde gezdirendir kadın. Ferhat’ta dağlar deldirendir kadın. Memararatı hasretinden ölümün sıcak nefesine terk edendir kadın. Romeo’yu dünya edebiyatına ve tiyatrosuna kazandırandır kadın. Görüyor musun azizim? Kadın her şeydir.

     Kadınlar diyorum azizim kadınlar. Kadınlarımızın değerini bilelim. Onların değerini bildikçe değer göreceğimizi de unutmayalım. Kadınlarımızı yaşatalım. Onlar yaşadıkça yaşadığımızı fark edeceğiz azizim. Vesselam

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR