Nesrin Erdoğmuş

Nesrin Erdoğmuş

Kadınlarımız

Kadınlarımız

Bu yazımda hayatın her yerinde yaşam mücadelesi veren kadınlarımızı bir nebzede olsa anlatmaya çalışacağım.
 Hiç fark etmez isimleri Ayşe, Fatma, Ebru'dur. Hepsi hayata sımsıkı sarılan emeğini her yerde sergileyendir. Hayatın her kolundadır kadınlarımız.
Kimi öğretmendir doğunun ücra bir köyünde, kimi gece uykusundan her an uyanıp bir annenin doğumuna yardım edecek ebedir. Kimi okul yüzü görmemiştir. Yine de bütün geçim yükü sırtındadır. Nasırlı elleriyle temizliğe gider her gün veya sezonluk işçidir. Her yaz bir bahçede çalışır, kamyonet arkalarında evine giderken...
Kimi için özel günler çok önemli olup, giyinecek kuşanacak belki bir eğlence belki bir yemekte geçecek gecesi.  Evet  evet bizim kadınlarımızdır hepsi...
Kadın var çocukluğunu yaşamadan sırf gelir olsun diye, başlık parasıyla daha çocuk yaşta gelinlik giydirmişlerdir. Uçmuştur yuvasından, evinden, kardeşlerinden ayrılmıştır.
Kadın var çocukları aç kalmasın diye tüm gün temizliğe gitmiştir. Yorgun ama huzurlu dönmüştür, elindeki poşetleriyle evine.
Kadın var çocuğunu ya mahalle kavgasında, yahut bir patlamaya kurban vermiştir.
Hepsi yürekleri yaralıdır, kan ağlıyordur içleri..
Her kadının yüreğinde fırtınalar bir başka kopar,ya çocuğu için ağıt yakar, yada evinin direğini kaybetmiştir ağlar...
Sevgisiz mi yalnız mı tek başına çocuklarını nasıl büyüteceğine karar veremeden hem direnir hem güçlenir.
Siz hiç yalnız kalan kadını güçsüz gördünüz mü?
Görmediniz değil mi? Yüreği kan ağlasa bile güçlenmiştir. Etrafına barikatlar örmüştür. Kimse onun yüreğine girip de acısını görmesin diye.
Siz hiç çocuklarına analık yapmayan, eşlerine karılık yapmayan kadın gördünüz mü?
Görmediniz değil mi?
Sustunuz cevap veremiyorsunuz?
Ben size cevabını vereyim. Yok öyle bir kadın portresi...
Kadın anadır yüreği sevgi doludur. Kadın yaşamdır, yaşandıkça sevgisini esirgemeyendir. Kadın kıskançtır hayatındaki hiç kimseyi paylaşmak istemeyendir.
Kadın sevgidir aşktır, huzurdur, mutluluktur. Siz ne derseniz deyin kadın yaşamda, evinin erkeğinin, çocuğunun hayatında kocaman bir bütündür. Kalbini açtığınız zaman o büyük sevgi her an dışarıya çıkmak üzeredir.
Yeter ki kalbini aralasın...
Tüm kızlarımıza kadınlarımıza benden selam olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nesrin Erdoğmuş Arşivi
SON YAZILAR