Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

Matruşka

Matruşka

Kadim Dicle Nehri yine bataklık olmuş, balıklar telef, nehrin sakinleri olan canlılar susuz kalmış... Nerede o güzel berrak günler, nerede o ihtişam... Bir daha gelir mi geri? Bu zihniyetle çok zor. Bunlar doğayı bile küstürdü güzel ülkemize...

Doğal kültür mirasımız yapay kafelerle çevrilmiş nefes alamıyor. Bir de üstüne zaman zaman bu aziz şehrin, aziz köprünün üstünde medeniyetimize, maneviyatımıza yapılan "sözde tanıtım adı altında" saygısızlıklar... Bitmiyor çilesi Diyarbekir'imin... Koskoca bir destanın, vakarlı bir mazinin üstüne pembe halılar seriyorlar nasıl da kolay!

Ecdadına vefalı nesil, türlü saçmalıkları, ramazan ayı dekolte konserlerini görüyor, dindarlığı peçe edinip mübarek ayda gerçek takvalılarla dalga geçer gibi işler yapanları şuurlu nesil gördü, şüphesiz çevrelerini de uyandırdı artık, son yıllarda yapılan seçim anketlerinde düşmesi gerekenlerin düşeceğinin sinyalleri üstüste verildi, 2023 seçimi bambaşka olacak inşallah, kurtuluş kınaları yakılacak...

Arab ülkelerine diklenip ekonomiyi batırınca para için söz yutup Arab ülke kapılarını aşındıranlar, diktatörlere teslim olanlar, Arab ülkeleri köşeye sıkıştı bize teslim oldu diyor utanmadan, Avrupa bizi kıskanıyor diyor rahatça... Bu yalanları söylerken çok merak ediyorum akşam evde evladından utanmıyor mu yalanı atan? Özetle işte böyle bir zihniyetle yine iyi yere geldik, en azından Suriye gibi olabilirdik bunlar yüzünden, şükür ülkemiz o kadar düşmedi henüz.

Velhasılıkelam, ülkemiz de nehirlerimiz gibi bataklık olmak üzere sorumsuzlar yüzünden, bu zihniyeti hala tutanların da bunlara yapacağı en güzel iyilik başkalarına fırsat vermek, ki makam korkusu sarsın da en azından 2007 zamanlarına dönsünler, bunları sürekli başta tutmak bunlara en büyük kötülüktü, hep başta kalacaklarını sandılar, ülkeyi unuttular, doğayı unuttular, insanı unuttular, işte ahval ortada.

Konudan konuya girmemizin bir sebebi var. Görmeli... Hepsi birbirine bağlı aslında. Bir ülkede yönetim iyi olursa her şey iyileşiyor, yönetim kötüyse işte böyle yavaş yavaş koca bir ülke çatırdıyor, her şeyiyle eriyor.

Ehvenişerde ABD gibi iki güçlü taraf olmalı, sürekli iktidar el değiştirmeli, değişmeli ki oy için hep hizmet etsinler sadece, birbirlerinden hesap sormaya güçleri olsun, başka olaylara vakit kalmasın!

Bir ülkede bir parti on yıldan fazla başta kalınca o ülkeye hayır gelmiyor, o bölgeye fitne yağıyor, işte Putin ve kankaları ortada...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR