Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

Merhabalar Tigris okuyucuları

Merhabalar Tigris okuyucuları

 Değerli Tigris okuyucuları sizleri en içten duygularımla selamlıyorum.  Ben de Tigris okuyucuyum ve bundan sonra haftada bir gün yazılarımla gazetemizdeyim.

Daha önce farklı gazete ve haber sitelerinde köşe yazarlığı yaptım. Kitap çalışmalarımdan dolayı uzun bir süre ara vermek zorunda kaldım. Şimdi yine gazetemizde yazmaya karar verdim.

 Kısaca kendimden biraz bahsetmek istiyorum.  Diyarbakır /Çınar doğumluyum. İlkokulu Sur’da okudum. (Yatılı Bölge Okulunda) Liseyi Diyarbakır Alparslan Lisesi’nde tamamladım.

2004-2007 yılları arasında üç yıl üst üste Diyarbakır Alparslan Lisesi’nde Öğrenci Meclis başkanlığını yaptım.

2005-2006 yıllarında Sur İlçe Öğrenci Meclis Başkanı oldum.

2006 yılında Diyarbakır İl Öğrenci Meclis Başkanlığını yaptım.

2006 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi Öğrenci Meclis Başkanı oldum. (Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Adıyaman, Batman, Siirt, Mardin ve Kilis bu illerin kendi aralarında yaptığı resmi olmayan seçimler sonucunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi Öğrenci Temsilcisi oldum) 

2006 yılı içerisinde Türkiye Öğrenci Meclis üyeliğini yürüttüm.

Üniversite tahsilimi Adalet ve Biyolog olarak tamamladım. Üçüncü Üniversitem olan Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesinde eğitimime devam etmekteyim.  

Üniversite tahsilim sırasında çeşitli kulüplerde kurucu başkanlık ve kurucu üyelik yaptım.

Üniversitenin Radyosu ve Gazetesinin kurulup, çıkarılmasında kuruculuk edenlerden oldum.

Yazarlık hayatına genç yaşta başladım. İlk kitabımı üniversite 1.Sınıfta 21 yaşındayken çıkardım. İkinci kitabım olan AŞKIN PİRİ adlı ilk romanımı üniversite 2. Sınıfta 22 yaşındayken yayınladım ve 6 gün içinde ikinci baskıya girdi. Köşe yazarlığına ise Üniversite 3. Sınıfta 23 yaşındayken başladım. Başyazar olarak yazmaya devam ettim.

Şiir ve denemelerim birçok yarışmada derece yaptı. Bazı Edebiyat dergilerinde denemelerim yayınlandı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında (STK) yer aldım.

  İLK DUYGULA, TÖVBE, YAĞMURUN GÖZYAŞLARI, DAMLA, AŞKIN PİRİ, AŞKIN PİRİNDEN ÖZLÜ SÖZLER, AŞKIN SULTANI ABDULKADİR-İ GEYLANİ, AŞKIN YARATILIŞI HZ. ADEM, olmak üzere sekiz kitabım yayınlandı.

Yazılarımızda işleyeceğimiz konularımız; kültür, sanat, edebiyat, felsefe, sevgi, dostluk vs. gibi konuları edebi hamurla yoğurup, kalemin diline dökeceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR