Mustafa Nesim Sevinç

Mustafa Nesim Sevinç

Ördek sendromu

Ördek sendromu

Hayatın dışarıdan mükemmel göründüğü, ancak aslında öyle olmadığı durumlarda kullanılan yaygın bir ifade biçimidir.

Suyun üzerinde sakin bir şekilde geziyor gibi görünseler de, suyun altına, bacakları onları ayakta tutmak adına hızlı hızlı hareket eder durmadan, çırpınırcasına.

Bu bakımdan, ördeklerin yüzeyde kalan bize yansıttıkları sakin görüntünün altında, esasen hedefledikleri yöne ilerlemek adına gösterdikleri çok fazla emek, harcadıkları enerji vardır.

Aslında ördek orada,göründüğü kadar rahat değildir.

Ördek sendromu, özellikle sosyal medyada mükemmel bir yaşam yanılsaması yaratmaya çalışanların, ancak öyle göstermek ve yaşamlarındaki her iyi şeyi bir arada tutmak için yüzeyin altında çok çalıştığını ortaya çıkan bir sendrom.

Politikada da bazı kişiler veya partiler, dışarıdan çok başarılı, güçlü, popüler ve mutlu görünebilirler, ancak gerçekte çok zorluklarla, sorunlarla, çatışmalarla ve baskılarla karşı karşıyadırlar. Bu kişiler veya partiler, kamuoyu önünde mükemmel bir imaj yaratmak için çok çaba harcarlar, ancak gerçek hayatlarında mutsuzluk, kaygı, stres, yorgunluk gibi duygular yaşamaktadırlar, kendilerini olduğundan farklı göstererek, gerçek hayattaki sorunları gizlemeye çalışırlar.

Bugün de yazım çok kısa olsun dedim.

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Nesim Sevinç Arşivi
SON YAZILAR