Devran Sinanoğlu

Devran Sinanoğlu

OYUNA GELME TÜRKİYE

OYUNA GELME TÜRKİYE

Devran Sinanoğlu

Yıllardır hep aynı senaryo…

Senaristler beli…

Oyun beli…

Yöneten beli…

Yıllardır süre gelen senaryonun son oyun perdesi Konya’da sergilendi. Kürt olan aileye mensup yedi kişi canice, insanlık dışı bir şekilde katledildi. Bu vahim olay Kuzeyiyle, Güneyiyle, Doğusuyla ve Batısıyla hepimizi derdinden özdü. Herkes lanetledi, kınadı. Olması gerekende buydu.

    Sağduyulu olmak ve faillerin yakalanıp adalete teslim edilmesi hepimizin temennisiydi.

Ey efendiler!

Oyunlarınız bayatladı. Halk uyandı ve bu millet artık bunları yemiyor. Yıllardır körüklemeye çalıştığınız Kürt-Türk, Alevi-Sünni çatışması miadını doldurdu. Millet bilinçlendi. Oyun bozuldu.

     Türkiye oyuna gelmiyor.

Halk çatışma istemiyor, huzur istiyor. Halk kan, gözyaşı değil, birlik ve beraberlik istiyor. Halk ayrışmayı değil, bütünleşmeyi istiyor. Halk kutuplaşmayı değil, yakınlaşmayı istiyor.

Etle tırnağı birbirinden ayıramadılar. Bu defa dikiş tutturamadılar. Halk sağduyulu davrandı.

     21. yüzyıldayız. Artık insanlar uzaya seyahat etmeye başladı. Dünya devletleri artık bilimle, ilimle, teknolojiyle, tekniklerle vs. uğraşırken bizler ülke olarak şucu, bucu davasını güdüyoruz.

     Başka ülkeler uzaya yolculuk ederken, biz daha harman yerinin altını bile temizleyecek teknolojiye, bilime sahip değiliz. Yaptığımız en iyi şey birbirimizi yemek ve diğer milletlerin arkasından onlara gıpta ile bakmak.

     Yapmamız gereken şey şucu, buculuğu bir kenara atmak, kafa taşçılığı bırakmak. Ülkenin menfaati, halkın çıkarı neyi gerektiriyorsa o yolda yürümek. Milletimizin ve yurdumuzun geleceği, menfaati için gece gündüz çalışmak.

     Daha iyi bir Türkiye için, daha iyi bir gelecek için, daha iyi bir toplum inşa etmek için özellikler toplum liderleri daha çok siyasiler halkı bütünleyici konuşmalarda bulunmaları gerekiyor. Sorunların üstüne cesurca gitmeleri gerekiyor. Toplumun bir sorunu varsa ki vardır bu sorunu çözmeleri gerekiyor.

     Türkiye bu prangalardan artık kurtulmalıdır.  

     Artık uyanalım ve kafamızı bu meselelerle değil, diğer ülkelerle yarışabilecek konulara yoralım.

     Bir kez daha Konya’da katledilen Dedeoğlu ailesine Allah’tan rahmet, yakınları başta olmak üzere halkımıza ve ülkemize başsağlığı diliyorum.

     Ve oyuna gelme Türkiye diyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Devran Sinanoğlu Arşivi
SON YAZILAR