Mümin Ağcakaya

Mümin Ağcakaya

Sağlık emekçilerine saygıyla…

Sağlık emekçilerine saygıyla…

Olağanüstü durumlarda toplum sağlığı söz konusu olduğunda; sağlık emekçileri her zaman. Fedakârca çalışmışlardır. Bu durum sadece şimdi yaşadığımız koronavirüs salgını için değil, tarihi süreçlerde de aynı fedakârlığı göstermişlerdir.

Dünya savaşlarında, doğal felaketlerde, salgınlarda en önlerde yerlerini almışlardır. Yardıma ihtiyaç duyanların hemen yanı başlarına koşan ve ilk yardım elini uzatanlar onlar olmuşlardır. Çoğu zaman kendi canlarını hiçe sayarak, başkalarını yaşatmaya çalışmışlardır.

izler-insanlari-yasatmak-icin.jpg

İZLER İNSANLARI YAŞATMAK İÇİN

Sadece olağanüstü dönemlerinde değil, normal dönemlerde de herhangi bir rahatsızlığımız olduğunda, başımız, dişimiz ağrıdığında sağlık ocaklarında, hastanelerde, 112 ambulanslarda görev alan sağlık emekçilerini yanı başımızda bulmuşuzdur. Başkalarını yani bizleri tedavi etmek, yaşatmak için ellerinden gelenleri yaparak, fedakârca çalışmaktadırlar. Her hangi bir sağlık sorunumuz olduğunda ilk koştuğumuz adres olmuşlardır.  

yorgunluktan-bitap-dustuler.jpg

YORGUNLUKTAN BİTAP DÜŞTÜLER

Şimdi küresel çapta bu salgını önlemek için bizler evlerimizde kalırken onlar gece gündüz görev başında salgını önlemeye, hastalarını kurtarmaya, sağlıklarına yeniden kavuşmaları için canla başla çalışıyorlar.

Yaşadığımız bu salgında çoğumuz evlerimizde oturup virüsün yenilmesini, sağlıklı bir ortama kavuşmak için beklerken; sağlık emekçileri görevlerinin başında, salgından etkilenenlerle yüz yüze kalarak yine görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar.  Çalışmaktan bitap düşen görüntülerini medyada gördükten sonra umarız onlara karşı şiddet uygulayanlar pişman olur ve onlara karşı içlerinde şiddet potansiyeli taşıyanlar daha anlayışla yaklaşırlar, sağlık emekçilerine umarız bundan sonra daha saygın yaklaşmayı başarırız.

oturacaklari-yer-bulduklarinda-dinlenmeye-calistilar.jpg

OTURACAK YER BULDUKLARINDA DİNLENMEYE ÇALIŞTILAR

Yaşanan sıkıntılı ve zorlu dönemlerin kendine özgü öğrettikleri de oluyor. Birey ve toplumlar yaşananların öğreticiliğinden hareketle bazı davranış ve alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalıyorlar. Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Yaşanan acılar, sıkıntılar insanları olgunlaştırıyor. İnsanlar birbirini daha iyi tanıma ve anlayabilir olgunluğunu yakalayıp, bazı eski alışkanlıklarını, davranış ve düşünme tarzlarını geride bırakabiliyorlar.

Sağlık emekçilerinin bu sıkıntılı günlerimizde gösterdikleri çaba ve fedakârlıklarından dolayı ülke çapında alkışlandılar. Daha fazlasını da hak ediyorlar. Sadece hayatta kalmamız için değil gelecek sağlıklı günler için de onların emekleri ve çabaları büyük olacaktır.

Mümin Ağcakaya

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mümin Ağcakaya Arşivi
SON YAZILAR