Bilal Yavuz

Bilal Yavuz

Samimi bir tavsiye

Samimi bir tavsiye

29 yaşındayım, Allah'a şükürler olsun 8 ay kadar oldu sigarayı bırakalı, geçen seneyle aradaki farka bakıyorum, ölümcül uyku apnesine kadar varan hastalıkların çoğunu atlattım, 18 yaşında hissediyorum elhamdülillah, bir gün çok içten dua etmiştim, o günden sonra içmedim, Allah duaları çokça kabul edendir, sonsuz hamd... İnsan sahiden kendine zulmediyor, Allah herkese bırakmayı nasib eylesin... Sigara sadece malı mülkü değil, bedeni, ruhu, duyuları, duyguları, düşünceleri de emiyor, tüketiyor sömürgeci bir diktatör gibi... İnsan içe içe kendisini o içtiği çöp gibi zift gibi zehir gibi hissediyor. Aslında sigara insanı içiyor, insan farkında değil. Sigarayı bırakınca insan çocukluktaki gibi tekrar hayattan, sevdiklerinden tat almaya başlıyor, sahiden taşıyor naylon değil, özgüven, tat, koku, görme gibi güçler yerine geliyor, kuvvetleniyor. Sigara, alkol olmasa allahualem hastalıkların %90 kısmı azalır toplumda, mevcud konjonktür bunu gösteriyor.

Adaletsizlikler de bir ülkenin sigarası, alkolü. Hayvanı işkenceyle öldüren, hırsızlık yapan, taciz eden ifşa edilerek en az 20 yıl hapse girse, adam öldürene idam gelse, tecavüz eden hadım edilip hücreye tıkılsa, teröristler meydanda sallandırılsa, ağır caydırıcı cezalarla, kötü kötülüğe, zalim zalimliğe cesaret edemez olur. Adil ceza sistemi olmadıkça ülkeler, bağımlılar gibi içten çöküyor, çürüyor, insanlık gittikçe tükeniyor. Pisliğini temizlemediğin yere dilediğin yapıyı inşa et, zamanla o da altındaki çöp gibi kokar, çöpe dönüşür. Bir ülke ne parayla ne teknolojiyle mutlu olur, ancak bir süre tatmin olur o kadar. Herkes Newyork, Paris olmanın derdine düşmüş, sor bakalım oralar mutlu mu?

Elbette ekonomi, teknoloji lazım ancak yetmez, asıl mesele adalet, bir ülke ancak adaletle mutlu olur, huzur bulur. Dünya ülkelerinde adalet yok bugün, bir tek İzlanda mutlu, o da çevresinde ülke yok, kendi halinde, refah ve yüksek eğitimden dolayı suç oranı az diye, bir başına uzaklarda olduğu için ABD-RUSYA-ÇİN göz dikemiyor, ajanlarla karıştırmaya ihtiyaç duymuyor. Velhasılıkelam inşallah yakında hayırlı bir iktidar başa gelir, öncekilerin hatasına düşmemeli, evvela adaleti sağlamalı, halklarını mutlu etmeli, sonra istikrar olan adil bir ülkede ekonomi, teknoloji, üretim zaten hızla gelişir.

 

Bilal Yavuz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Yavuz Arşivi
SON YAZILAR